FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לזניה תרד וגבינות לארוחה חלבית מושלמת

הלזניה הקלאסית מקבלת שדרוג עם תרד טרי והרבה גבינת ריקוטה, מה שהופך את המנה הזאת למיוחדת ואהובה במיוחד. את לזניית התרד מכינים בקלות והיא מתאימה מאוד לאירוח חלבי וגם לארוחה זוגית רומנטית.

מתכון ללזניה תרד וגבינות

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 50 דק' | סה"כ: שעה ורבע

מצרכים:

  • 800 גרם עלי תרד טריים או קפואים, מופשרים ומסוננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1/2 כפית תערובת תבלינים איטלקית
  • 400 גרם רוטב עגבניות או פסאטה
  • 1 חבילת דפי לזניה (500 גרם)

לציפוי הלזניה:

  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה:

להכנת המילוי:

  1. מחממים שמן במחבת על אש בינונית גבוהה.
    מוסיפים תרד מבשלים עד שהתרד מתרכך.
  2. (אם לא הכל נכנס למחבת, מחלקים לשניים).
  3. מקררים מעט, סוחטים מים עודפים, קוצצים גס ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים ביצים, גבינות, תבלינים ומערבבים.

להרכבת הלזניה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בגודל 20X30 ס"מ.
  2. מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית.
  3. מניחים מעל שכבת דפי לזניה.
  4. מורחים 1/3 מתערובת הגבינה והתרד על דפי הלזניה.
  5. יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות.
  6. חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של רוטב עגבניות.
  7. מכסים את הלזניה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
  8. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה מגוררת ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ושחומה.
  9. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים ומגישים.
    בתאבון!

ויש עוד דרכים להכין לזניה מעולה:

דילוג לתוכן