Refresh

This website www.foodisgood.co.il/main-dishes/oven-roasted-asado/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אסאדו בתנור בקלי קלות (15 דק' עבודה)

אסאדו בתנור עם סילאן ומגוון ירקות שמכינים כל-כך בקלות! מתכון מעולה למתחילים ולכל מי שרוצה להכין ארוחה מושקעת שלא מצריכה שום ידע מקדים. בשר האסאדו הוא הבשר המושלם להכנת תבשיל בקר בתנור – הוא משלב שומניות וטעם עמוק ונותן לתבשיל מרקם נהדר. חובה להכין את התבשיל הזה לשבת!

זמן עבודה: 15 דקות | 4-5 סועדים

מצרכים:

  • 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 כפות שמן
  • 6 בצלים חתוכים לרצועות גסות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 7 שיני שום שלמות קלופות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1 כפית מלח – או יותר אם אוהבים
  • כפית פלפל שחור
  • מים רותחים לכיסוי התבשיל
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 עלי דפנה

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר גדול וכבד שמתאים לתנור – מחממים שמן ובו מטגנים את קוביות האסאדו כ-2 דקות מכל צד, רק לסגירת הבשר. מוציאים לצלחת.
  2. מכניסים לאותו הסיר ובאותו השמן את הבצלים, הגזר ושיני השום, מטגנים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים לסיר פפריקה, סילאן, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מחזירים את האסאדו לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
  5. מביאים לרתיחה ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות, למשך 3-4 שעות.
  6. פותחים את הסיר מידי פעם ובודקים אם יש מספיק מים (במהלך הבישול המים אמורים להיות עד חצי גובה התבשיל ולא פחות, אם חסר – מוסיפים מים).
    רק לאחר כ-3 שעות בישול המים יגיעו לרבע גובה התבשיל, זה בסדר, אם הבשר רך הוא מוכן – פותחים את המכסה וממשיכים בבישול בתנור לעוד כ-15 דקות, המים יתאדו עוד יותר, *אם אתם אוהבים הרבה רוטב ניתן לסיים את הבישול בשלב הזה.

טיפים חשובים להצלחת האסאדו:

  • אם אין לכם מכסה שמתאים לתנור – ניתן לאטום את הסיר בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • איך יודעים שהאסאדו מוכן? המים הגיעו לכרבע גובה התבשיל ובשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.
  • אם לאחר 3 שעות הבשר עדיין לא רך זה בסדר, סוגרים שוב את הסיר, מוסיפים מים במידת הצורך ואופים עוד שעה נוספת.
  • עוד ירקות שאפשר להוסיף לאסאדו: קוביות גדולות של בטטה, רצועות גסות של גמבה אדומה.

המומלצים שלנו:

דילוג לתוכן