FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אסאדו בסיר • תבשיל אסאדו מדהים בבצל, גזר ופטריות

לבשר האסאדו מרקם ייחודי וטעם שיש רק לו! הוא נהדר בבישול ארוך וביחד עם שאר הירקות והסילאן מתקבל תבשיל מאוד מוצלח שישמש אתכם בשבתות ובחגים קבוע!

זמן עבודה: 30 דקות | זמן בישול כולל: 

מצרכים:

  • 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 כפות שמן
  • 4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • 2 גזרים פרוסים
  • 7 שיני שום שלמות קלופות
  • פטריות טריות פרוסות – חבילה שלמה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כף סילאן
  • כפית מלח – או יותר אם אוהבים
  • כפית פלפל שחור
  • מים רותחים לכיסוי התבשיל

הוראות הכנה:

  1. נשתמש בסיר גדול וכבד ובו נטגן את נתחי האסאדו ב-3 כפות השמן, כדקה מכל צד, רק לסגירתם.
  2. נוציא את נתחי האסאדו לצלחת ונכניס לסיר את שאר מצרכי המתכון מלבד תפוחי האדמה, נטגן כ-4 דקות.
  3. עכשיו נוסיף את נתחי האסאדו חזרה לסיר, נוסיף גם את תפוחי האדמה ונמלא במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
  4. נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-3 וחצי שעות, או עד שהבשר רך, שימו לב לנענע בעדינות את הסיר מידי פעם.
  5. בשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.

טיפים חשובים להצלחת האסאדו:

  • השתמשו בסיר סוטאז' רחב וכבד לפיזור מיטבי של החום והצלחת התבשיל.
  • הירקות המצוינים במתכון מאוד מומלצים וכל ירק מוסיף טעם עמוק יותר לתבשיל, אבל אם אין אחד מהירקות זה בסדר גמור.
  • אל תוותרו על הסילאן – הוא מוסיף טעים נפלא לתבשיל ולא ניתן להשתמש בדבש במקומו.
  • היו סבלניים, בשר אסאדו צריך בישול ארוך אבל לבסוף מתקבל תבשיל באמת מוצלח!
  • שימו לב לכמות המים בסיר, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים במהלך הבישול, אם המים יורדים לכמות מזערית הוסיפו ככוס מים רותחים והמשיכו בבישול.
  • אם אתם לא אוהבים הרבה רוטב אפשר בהחלט לצמצם נוזלים לקראת סוף הבישול ע"י פתיחת המכסה.
  • הגישו את האסאדו עם אורז לבן / פירה / פולנטה.

עוד מתכוני בשר לארוחה מושקעת

דילוג לתוכן