לבשר האסאדו מרקם ייחודי וטעם שיש רק לו! הוא נהדר בבישול ארוך וביחד עם שאר הירקות והסילאן מתקבל תבשיל מאוד מוצלח שישמש אתכם בשבתות ובחגים קבוע!
זמן עבודה: 30 דקות | זמן בישול כולל:
מצרכים:
- 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
- 3 כפות שמן
- 4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
- 2 גזרים פרוסים
- 7 שיני שום שלמות קלופות
- פטריות טריות פרוסות – חבילה שלמה
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- כף סילאן
- כפית מלח – או יותר אם אוהבים
- כפית פלפל שחור
- מים רותחים לכיסוי התבשיל
הוראות הכנה:
- נשתמש בסיר גדול וכבד ובו נטגן את נתחי האסאדו ב-3 כפות השמן, כדקה מכל צד, רק לסגירתם.
- נוציא את נתחי האסאדו לצלחת ונכניס לסיר את שאר מצרכי המתכון מלבד תפוחי האדמה, נטגן כ-4 דקות.
- עכשיו נוסיף את נתחי האסאדו חזרה לסיר, נוסיף גם את תפוחי האדמה ונמלא במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
- נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-3 וחצי שעות, או עד שהבשר רך, שימו לב לנענע בעדינות את הסיר מידי פעם.
- בשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.
טיפים חשובים להצלחת האסאדו:
- השתמשו בסיר סוטאז' רחב וכבד לפיזור מיטבי של החום והצלחת התבשיל.
- הירקות המצוינים במתכון מאוד מומלצים וכל ירק מוסיף טעם עמוק יותר לתבשיל, אבל אם אין אחד מהירקות זה בסדר גמור.
- אל תוותרו על הסילאן – הוא מוסיף טעים נפלא לתבשיל ולא ניתן להשתמש בדבש במקומו.
- היו סבלניים, בשר אסאדו צריך בישול ארוך אבל לבסוף מתקבל תבשיל באמת מוצלח!
- שימו לב לכמות המים בסיר, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים במהלך הבישול, אם המים יורדים לכמות מזערית הוסיפו ככוס מים רותחים והמשיכו בבישול.
- אם אתם לא אוהבים הרבה רוטב אפשר בהחלט לצמצם נוזלים לקראת סוף הבישול ע"י פתיחת המכסה.
- הגישו את האסאדו עם אורז לבן / פירה / פולנטה.