FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אסאדו בתנור בקלי קלות (15 דק' עבודה)

אסאדו בתנור עם סילאן ומגוון ירקות שמכינים כל-כך בקלות! מתכון מעולה למתחילים ולכל מי שרוצה להכין ארוחה מושקעת שלא מצריכה שום ידע מקדים. בשר האסאדו הוא הבשר המושלם להכנת תבשיל בקר בתנור – הוא משלב שומניות וטעם עמוק ונותן לתבשיל מרקם נהדר. חובה להכין את התבשיל הזה לשבת!

זמן עבודה: 15 דקות | 4-5 סועדים

מצרכים:

  • 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 כפות שמן
  • 6 בצלים חתוכים לרצועות גסות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 7 שיני שום שלמות קלופות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1 כפית מלח – או יותר אם אוהבים
  • כפית פלפל שחור
  • מים רותחים לכיסוי התבשיל
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 עלי דפנה

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר גדול וכבד שמתאים לתנור – מחממים שמן ובו מטגנים את קוביות האסאדו כ-2 דקות מכל צד, רק לסגירת הבשר. מוציאים לצלחת.
  2. מכניסים לאותו הסיר ובאותו השמן את הבצלים, הגזר ושיני השום, מטגנים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים לסיר פפריקה, סילאן, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מחזירים את האסאדו לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
  5. מביאים לרתיחה ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות, למשך 3-4 שעות.
  6. פותחים את הסיר מידי פעם ובודקים אם יש מספיק מים (במהלך הבישול המים אמורים להיות עד חצי גובה התבשיל ולא פחות, אם חסר – מוסיפים מים).
    רק לאחר כ-3 שעות בישול המים יגיעו לרבע גובה התבשיל, זה בסדר, אם הבשר רך הוא מוכן – פותחים את המכסה וממשיכים בבישול בתנור לעוד כ-15 דקות, המים יתאדו עוד יותר, *אם אתם אוהבים הרבה רוטב ניתן לסיים את הבישול בשלב הזה.

טיפים חשובים להצלחת האסאדו:

  • אם אין לכם מכסה שמתאים לתנור – ניתן לאטום את הסיר בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • איך יודעים שהאסאדו מוכן? המים הגיעו לכרבע גובה התבשיל ובשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.
  • אם לאחר 3 שעות הבשר עדיין לא רך זה בסדר, סוגרים שוב את הסיר, מוסיפים מים במידת הצורך ואופים עוד שעה נוספת.
  • עוד ירקות שאפשר להוסיף לאסאדו: קוביות גדולות של בטטה, רצועות גסות של גמבה אדומה.

המומלצים שלנו:

דילוג לתוכן