אסאדו בתנור עם סילאן ומגוון ירקות שמכינים כל-כך בקלות! מתכון מעולה למתחילים ולכל מי שרוצה להכין ארוחה מושקעת שלא מצריכה שום ידע מקדים. בשר האסאדו הוא הבשר המושלם להכנת תבשיל בקר בתנור – הוא משלב שומניות וטעם עמוק ונותן לתבשיל מרקם נהדר. חובה להכין את התבשיל הזה לשבת!
זמן עבודה: 15 דקות | 4-5 סועדים
מצרכים:
- 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
- 3 כפות שמן
- 6 בצלים חתוכים לרצועות גסות
- 2 גזרים פרוסים
- 7 שיני שום שלמות קלופות
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כפית מלח – או יותר אם אוהבים
- כפית פלפל שחור
- מים רותחים לכיסוי התבשיל
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 עלי דפנה
הוראות הכנה:
- משתמשים בסיר גדול וכבד שמתאים לתנור – מחממים שמן ובו מטגנים את קוביות האסאדו כ-2 דקות מכל צד, רק לסגירת הבשר. מוציאים לצלחת.
- מכניסים לאותו הסיר ובאותו השמן את הבצלים, הגזר ושיני השום, מטגנים כ-4 דקות.
- מוסיפים לסיר פפריקה, סילאן, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
- מחזירים את האסאדו לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
- מביאים לרתיחה ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות, למשך 3-4 שעות.
- פותחים את הסיר מידי פעם ובודקים אם יש מספיק מים (במהלך הבישול המים אמורים להיות עד חצי גובה התבשיל ולא פחות, אם חסר – מוסיפים מים).
רק לאחר כ-3 שעות בישול המים יגיעו לרבע גובה התבשיל, זה בסדר, אם הבשר רך הוא מוכן – פותחים את המכסה וממשיכים בבישול בתנור לעוד כ-15 דקות, המים יתאדו עוד יותר, *אם אתם אוהבים הרבה רוטב ניתן לסיים את הבישול בשלב הזה.
טיפים חשובים להצלחת האסאדו:
- אם אין לכם מכסה שמתאים לתנור – ניתן לאטום את הסיר בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
- איך יודעים שהאסאדו מוכן? המים הגיעו לכרבע גובה התבשיל ובשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.
- אם לאחר 3 שעות הבשר עדיין לא רך זה בסדר, סוגרים שוב את הסיר, מוסיפים מים במידת הצורך ואופים עוד שעה נוספת.
- עוד ירקות שאפשר להוסיף לאסאדו: קוביות גדולות של בטטה, רצועות גסות של גמבה אדומה.