FoodisGood

מתכון: פיצה כשרה לפסח מקמח תופח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
פיצה לפסח? כן, פיצה לפסח! המתכון הזה מיועד לכל חובבי הפיצה שלא רוצים לוותר על האוכל האהוב עליכם בחג. הפיצה הזו עשויה מבצק שמשלב קמח תופח וקמח מצה, ומעליה אפשר להעמיס את כל התוספות האהובות עליכם. אז, בין אם אתם אוהבים את הפיצה שלכם עם טונה או פטריות, הפיצה הזו בטוח תצליח! והכי חשוב – היא קלה להכנה. אז חממו את התנור והתכוננו ליהנות מפיצה לפסח!

זמן עבודה: 15 דקות | 2 מגשי פיצה בינוניים

מצרכים:

לבצק הפיצה

  • 1 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 1/2 כוס קמח מצה דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • גביע גבינה לבנה 9%
  • גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב פיצה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (260 ג')
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • קורט סוכר
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח, פלפל שחור

מעל לפיצה

  • גבינה צהובה מגוררת
  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • תוספות לפי טעם אישי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים חומרים יבשים – קמח תופח, קמח מצה, מלח וסוכר.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים היטב (אפשר בידיים או במעבד המזון עם וו לישה). ממשיכים לעבד את בצק הפיצה עד לקבלת כדור בצק גדול.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  5. בינתיים מכינים רוטב פיצה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  7. מרדדים כל כדור בצק לעיגול או ריבוע גדול ודק שמתאים לגודל התבנית ואופים בתנור החם למשך 8 דקות.
  8. מוציאים את הפיצה מהתנור אך לא מכבים את התנור, שופכים מעל את רוטב הפיצה, מפזרים תוספות וגבינה צהובה מעל לכל.
  9. אופים את הפיצה עם הרוטב והתוספות למשך כ-12 דקות נוספות.
    בתאבון!

עוד מתכונים מעולים לפסח:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.