מתכון מצוין להכנת פשטידת מצות לפסח – פשטידה סופר קלה להכנה שמשלבת מגוון גבינות. מושלמת לארוחת ערב משפחתית לצד סלט טרי.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית פשטידה גדולה
מצרכים:
- 8 מצות
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 4 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2.5 כפות קמח מצה
- 2 כפות שמן
- עוד חופן גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל לפשטידה
הוראות הכנה:
- מרטיבים היטב את המצות במי ברז ומניחים בערימה בין 2 מגבות, משהים ל-20 דקות, עד לריכוך.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הפשטידה מלבד המצות.
- משמנים תבנית פשטידה גדולה ומסדרים שכבת מצות בתחתית. מעל לשכבת המצות יוצקים כ-4 כפות מתערובת הפשטידה.
- ממשיכים לעוד 2 שכבות של מצות ומעליהן תערובת פשטידה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת תערובת הפשטידה.
- מפזרים גבינה צהובה מגוררת באופן אחיד מעל לפשטידה שבתבנית.
- אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות 40-50 דקות, עד להזהבה אחידה מלמעלה.
- לאחר האפייה מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה.
עוד מתכונים קלים לפסח:
שדרוגים ותחליפים לפשטידת מצות לפסח
- במקום גבינת פטה ניתן להשתמש בכל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים.
- בפשטידה אין צורך להוסיף מלח היות והמלחיות מגיעה מהגבינות השונות.
- ניתן להוסיף שמיר / בצל ירוק / עלי תרד טרייה לתערובת הפשטידה כדי לשדרג אותה עוד יותר.
- לאחסון הפשטידה במקרר יש לכסות את התבנית היטב בניילון נצמד. ניתן לאחסן עד 3 ימים במקרר.
- לחימום מחדש ניתן לחמם במיקרוגל או בתנור, יש לקחת בחשבון שלאחר חימום במיקרוגל הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה.