FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת מצות וגבינות ב-10 דקות עבודה

מתכון מצוין להכנת פשטידת מצות לפסח – פשטידה סופר קלה להכנה שמשלבת מגוון גבינות. מושלמת לארוחת ערב משפחתית לצד סלט טרי.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית פשטידה גדולה

מצרכים:

  • 8 מצות
  • 1 גביע גבינת קוטג'
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2.5 כפות קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • עוד חופן גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל לפשטידה

הוראות הכנה:

  1. מרטיבים היטב את המצות במי ברז ומניחים בערימה בין 2 מגבות, משהים ל-20 דקות, עד לריכוך.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הפשטידה מלבד המצות.
  3. משמנים תבנית פשטידה גדולה ומסדרים שכבת מצות בתחתית. מעל לשכבת המצות יוצקים כ-4 כפות מתערובת הפשטידה.
  4. ממשיכים לעוד 2 שכבות של מצות ומעליהן תערובת פשטידה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת תערובת הפשטידה.
  5. מפזרים גבינה צהובה מגוררת באופן אחיד מעל לפשטידה שבתבנית.
  6. אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות 40-50 דקות, עד להזהבה אחידה מלמעלה.
  7. לאחר האפייה מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה.

עוד מתכונים קלים לפסח:

שדרוגים ותחליפים לפשטידת מצות לפסח

  • במקום גבינת פטה ניתן להשתמש בכל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים.
  • בפשטידה אין צורך להוסיף מלח היות והמלחיות מגיעה מהגבינות השונות.
  • ניתן להוסיף שמיר / בצל ירוק / עלי תרד טרייה לתערובת הפשטידה כדי לשדרג אותה עוד יותר.
  • לאחסון הפשטידה במקרר יש לכסות את התבנית היטב בניילון נצמד. ניתן לאחסן עד 3 ימים במקרר.
  • לחימום מחדש ניתן לחמם במיקרוגל או בתנור, יש לקחת בחשבון שלאחר חימום במיקרוגל הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה.
דילוג לתוכן