חובבי שוקולד? זו העוגה הכי טעימה, שוקולדית ועסיסית שתכינו אי פעם! מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומושלמת.

גבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית (גבינת קשיו)
על ידי FoodisGood מתכונים טבעוניים
אם אי פעם חלמתם על גבינה טבעונית במרקם של גבינת מוצרלה - זה המתכון המתאים לכם. מתכון לגבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית, עשויה מאגוזי קשיו, מיץ לימון וחומץ תפוחים. ללא סוכר וסויה. התכוננו - יש צורך בהמון סבלנות.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
20 דקות
20 דקות
- כוס אחת
הוראות הכנה
מניחים את חצאי הקשיו בקערית וממלאים במים. מכסים ומניחים במקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, מנקזים את המים ושוטפים את האגוזים.
מכניסים את האגוזים לקערת מעבד מזון יחד עם שאר החומרים, מתחילים עם 2 כפות מים בלבד. טוחנים במשך 2 דקות, או עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי במידת הצורך (אם הגבינה סמיכה מידי) מוסיפים כף מים נוספת. מניחים בצד ל-3 שעות.
מרפדים קערה גבוהה יחסית בשכבת גזה - שימו לב הגזה צריכה להיות גבוהה הרבה יותר מדפנות הקערה. ניתן להשתמש בשכבה דקה לסוג של ממרח או שכבה עבה לגבינה קשה יותר שמתאימה לפיצות.
אל הגזה שופכים את הגבינה, סוגרים את קצוות הגזה שמעל לגבינה וקושרים עם חבל או גומייה.
את הגומייה מחברים לכף עץ ותולים במאוזן מעל לקנקן (כאשר כף העץ תלויה על קצוות הקנקן). השאירו רווח מספיק כדי שנוזלי הגבינה יתנקזו החוצה.
מניחים במקום חם למשך 24 שעות. לאחר מכן, מסירים את הגבינה מהגזה. ניתן להוסיף תבלינים או עשבי תיבול.
בשלב זה ניתן להשתמש בגבינה, היא כבר מוכנה. למשקיעים - מכינים קערת מי קרח. יוצרים כדורים בעזרת 2 כפות ומעבירים אותם לקערת המים, משרים ל-20 דקות ומוציאים.
- הכי פופולריים
- רעיונות לארוחות ערב
- מתכונים לשבת
- עוגות ומתוקים
- חופש גדול
ארבע העוגות האלה מושלמות לכל אירוע, והכי טוב, הן קלות מספיק אפילו לשפים הצעירים ביותר במשפחה.
הכנו לכם אוסף מתכונים שימושי במיוחד עם רעיונות לתוספות ירקות שישדרגו לכם את האורז. מתאים לצהריים וגם לשבת!
אוסף מתכונים קלילים לארוחות ערב שנראות ומרגישות מושקעות אבל הן בעצם מאוד קלות להכנה, התירוץ המושלם לקבוע דייט...
רשימה מלאה של תוספות לפיצה – מהבסיסיות ביותר ועד למיוחדות ביותר. וגם - אספנו את כל השילובים הכי...
הפיתות הללו הן רעיון מעולה לארוחת בוקר או ערב בריאה, משביעה וטעימה!
2 דירוגים וחוות דעת
נועה
שכחת אבקת טפיוקה! :O
שמעון
האם אפשר לוותר על החומץ? להחליף אותו ביותר מיץ לימון? האם החומץ מורגש? אנחנו פשוט מאד לא אוהבים חומץ 🙂