גבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית (גבינת קשיו)

על ידי FoodisGood  

אם אי פעם חלמתם על גבינה טבעונית במרקם של גבינת מוצרלה - זה המתכון המתאים לכם. מתכון לגבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית, עשויה מאגוזי קשיו, מיץ לימון וחומץ תפוחים. ללא סוכר וסויה. התכוננו - יש צורך בהמון סבלנות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • כוס אחת

מצרכים למתכון

1/2 1 כוסות חצאי קשיו מושרים לפחות 24 שעות

1/4 כוס חומץ תפוחים

2 כפות מיץ מליון טרי

2-3 כפות מים

להכין מראש - גזה או בד לסינון גבינה

למרקם מושלם

קערת מי קרח

הוראות הכנה

מניחים את חצאי הקשיו בקערית וממלאים במים. מכסים ומניחים במקרר ל-24 שעות.

לאחר מכן, מנקזים את המים ושוטפים את האגוזים.

מכניסים את האגוזים לקערת מעבד מזון יחד עם שאר החומרים, מתחילים עם 2 כפות מים בלבד. טוחנים במשך 2 דקות, או עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי במידת הצורך (אם הגבינה סמיכה מידי) מוסיפים כף מים נוספת. מניחים בצד ל-3 שעות.

מרפדים קערה גבוהה יחסית בשכבת גזה - שימו לב הגזה צריכה להיות גבוהה הרבה יותר מדפנות הקערה. ניתן להשתמש בשכבה דקה לסוג של ממרח או שכבה עבה לגבינה קשה יותר שמתאימה לפיצות.

אל הגזה שופכים את הגבינה, סוגרים את קצוות הגזה שמעל לגבינה וקושרים עם חבל או גומייה.

את הגומייה מחברים לכף עץ ותולים במאוזן מעל לקנקן (כאשר כף העץ תלויה על קצוות הקנקן). השאירו רווח מספיק כדי שנוזלי הגבינה יתנקזו החוצה.

מניחים במקום חם למשך 24 שעות. לאחר מכן, מסירים את הגבינה מהגזה. ניתן להוסיף תבלינים או עשבי תיבול.

בשלב זה ניתן להשתמש בגבינה, היא כבר מוכנה. למשקיעים - מכינים קערת מי קרח. יוצרים כדורים בעזרת 2 כפות ומעבירים אותם לקערת המים, משרים ל-20 דקות ומוציאים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

נועה

13/06/2017

שכחת אבקת טפיוקה! :O

שמעון

07/05/2016

האם אפשר לוותר על החומץ? להחליף אותו ביותר מיץ לימון? האם החומץ מורגש? אנחנו פשוט מאד לא אוהבים חומץ 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00