גוזלמה – מאפה תרד וגבינות טורקי

על ידי FoodisGood  , ,

גוזלמה הוא מאפה ביתי טורקי של תרד וגבינות. בניגוד למאפים אחרים, את המאפה הזה מטגנים במחבת. מה שמיוחד בגוזלמה הוא שהוא קל להכנה ומוכן בתוך חצי שעה בלבד. כמו כן, ניתן להכין אותו עם מגוון מילויים. הנה מתכון מעולה לגוזלמה טורקי במילוי תרד וגבינות פרמז'ן, צ'דר ופטה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 6 מאפים

מצרכים למתכון

לבצק

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1/2 1 כוסות יוגורט טבעי

למלית

70 גרם עלי תרד טריים

1 כף שמן זית

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

120 גרם גבינת פטה קשה, חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

הכנת הבצק

לקערת מעבד מזון מוסיפים קמח, יוגורט ומלח. לשים במהירות נמוכה במשך 5 דקות עד שהבצק מתאחד ומתנתק מהקערה. במידה והבצק דביק מידי ניתן להוסיף מעט קמח.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד למשך חצי שעה.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-6 כדורים שווים. כל כדור מרדדים לעיגול גדול ודק - מומלץ לרדד כך שהבצק דק מאוד, אך לא נקרע.

מילוי הגוזלמה

על חצי העיגול התחתון של הגוזלמה מסדרים חצי עיגול של גבינות ומעליהן עלי תרד (כמו שממלאים כיסוני בצק) חשוב להשאיר קצוות נקיים. סוגרים את חצי העיגול הנקי על גבי חצי העיגול הממולא ומהדקים את הקצוות עם האצבעות או עם מזלג.

מושחים את חלקו העליון של המאפה בשמן זית באופן שווה. מחממים מחבת גדולה, כאשר המחבת חמה מניחים את הגוזלמה (על הצד המשומן) ומושחים את הצד השני בשמן זית. מטגנים כל צד למשך 3 דקות, עד שהבצק משחים.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.

בהתאם למותג הקמח והיוגורט, ייתכן והבצק יצטרך התאמת כמויות, אם הבצק דביק מידי הוסיפו קמח ואם הוא יבש הוסיפו מעט יוגורט או מים.

שתפו את המתכון >>

7 דירוגים וחוות דעת

רוני

10/08/2017

במה אפשר להחליף את היוגורט לבצק אני רוצה לעשות מילוי בשרי ?

טניה

17/11/2016

יצא ממש טעים… מתכון שבהחלט אאמץ
את המלית שיניתי לפי טעם אישי – טיגנתי קצת כרשה, הוספתי תרד חתול גס, בישלתי יחד כמה שניות שהתרד יתרכך, הוספתי גבינה צ’רקסית חתוכה גס ביד וקצת פלפל שחור…

סיון

15/11/2016

מעולה תודה על המתכון!
איזה עוד מילויים ניתן לעשות?

יונה

02/05/2016

מעולה

יונה

02/05/2016

מעולה טעים . העלה חייב רידוד דק בכדי שהבצק יטוגן כהלכה

osnatharel

19/10/2015

תודה על המתכון! איזה אתר מדהים!

Levana Kagan

05/07/2015

מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00