דגים שלמים (מושט) בתנור

על ידי המטבח של שרית  , , ,

מנה בריאה, קלה להכנה וטעימה במיוחד - מתכון לדג מושט שלם בתנור בתיבול פשוט. מנה מעולה לארוחת שבת בריאה ומזינה וגם טעימה במיוחד. לפני הכנת המתכון מומלץ לרכוש דגי מושט שלמים נקיים וטריים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 15 דקות

    50 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 6 מנות דג

מצרכים למתכון

5 דגי מושט נקיים וטריים

3-4 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה

2 לימונים חתוכים לרבעים

פטרוזיליה טרייה לקישוט

הוראות הכנה

מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומשרים את הדגים ברוטב למשך חצי שעה.

מרפדים תבנית בניר אפיה ומשמנים אותו מעט. מסדרים את הדגים על גבי התבנית ומכניסים לתנור במצב אפיה על חום של 200 מעלות, במשך 30 דקות.

מעבירים את התנור למצב גריל וצולים את הדגים לעוד 5 דקות מכל צד. כשהתנור במצב גריל, חשוב לשים לב שהדגים לא יישרפו.

מומלץ להגיש עם מגוון סלטים וחלה טרייה.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

20/12/2016

היי לידיה, בהחלט!
מצרפת לך מתכון >> פילה דג אמנון אפוי בתנור
בהצלחה 🙂

לידיה

20/12/2016

האם ישנו מתכון לדג מושט פילה בתנור?

רחלי

16/09/2016

נשמע טעים מאוד רפי!!!

רפי

19/08/2015

אני עושה את זה שונה כמנהג הטבריינים
רצוי עם דגי מושט מהכנרת שהם חלומיים.אם אין גם מושט בריכות טוב.
מייבשים היטב את הדגים וזורים מלח לתוך בטן הדג הנקי
מחממים שמן למצב חם מאד ומכניסים את הדגים כ2.5 דקות כל צד.מניחים את הדגים על תבנית התנור כאשר היא מרופדת קלות במצע פטרוזיליה
בכלי נוסף מכינים תערובת של 2 לימונים עם מים ושום כתוש ושופכים על הדגים ושיהיה הרבה מיץ לטבול עם החלה.
מכניסים לתנור כשעה לפני ההגשה בחום של 50 מעלות ומגישים חם עסיסי ורך ויוצקים מן המיץ שבתבנית על הדג.אפשר לפזר תערובת של פיטרוזיליה וכוסברה על הדגים לפני ההכנסה לתנור ולאובים גם פלפל שחור ופפריקה מעט לא יזיקו.
בתאבון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00