מצרכים למתכון
לתחתית הכוס – קרמבל :
110 ג' קורנפלור
75 ג' סוכר דמררה (חום בהיר) – 4כפות
75 ג' סוכר לבן – 4 כפות
70 ג' אגוזים (פקאן/פסטוק)
120 ג' חמאה
למוס הגבינה
250 ג' גבינה שמנה 30 אחוז לפחות – מסקרפונה / נפוליאון / פילדלפיה
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה – 15 אחוז שומן לפחות
3 חלמונים
3 חלבונים
5 כפות אבקת סוכר
4 כפות סוכר
הוראות הכנה
הכנת הקרמבל :
במעבד מזון לגרוס כל חומרי הקרמל לפירורים
להכניס לאפייה של 8 דקות
בתנור בחום 150 מעלות
לטחון שוב במעבד מזון לפירורים גסים-דקים
לפזר בתחתית הכוס
ניתן לפזר מעל הקרמבל מעט מייפל
גרידת לימון
הכנת המוס :
לטרוף בקערה גבינת שמנת + שמנת חמוצה + גרידת לימון במטרפה ידנית
במיקסר לטרוף שמנת מתוקה לקרם רך ולהוסיף אבקת סוכר
להוסיף לקערת המיקסר חלמונים ולהוסיף את הגבינות וגרידת הלימון – לטרוף במהירות נמוכה עד לאיחוד חומרים
להוציא קרם הגבינה מהמיקסר ולהעביר לקערה. לקרר במקרר.
לשטוף היטב קערת המיקסר ולנגב – לטרוף חלבונים במיקסר עד שהם הופכים לקצף. להוסיף סוכר. להמשיך לטרוף עד לקצף רך.
להוציא קרם הגבינה מהמקרר, להוסיף חלבונים מוקצפים לקרם הגבינה ולזלף לכוסות
ניתן לעטר את מוס הגבינה בכמה אופנים : לשים פירות יער מלמעלה, לזלף מעט סירופ דובדבנים או לזלף מעט גנאש שוקולד (שמנת מתוקה+שוקולד מומס), ניתן לשים למעלה שברי שוקולד או שברי פיסטוק או שברי עוגיות טבולות בקפה וגם - מעט מחית פיסטוק.