מרק חומוס, בטטה ועדשים חמוץ

על ידי המטבח של שרית  , , , ,

החורף רק הגיע אבל כבר הספקתי להכין מרק חומוס ועדשים חמוץ ונפלא. מרק מיוחד וקל מאוד להכנה. את שילוב הטעמים למדתי אחרי מספר ניסיונות להכין מרק חומוס מוצלח באמת, עם טעם חדש, מקורי ולא משעמם. משמש גם כמנה ראשונה לארוחת שישי.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה 5 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 5 מנות

מצרכים למתכון

כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב ומסוננות

שימורי חומוס מבושל (550 גר') / 400 גרם גרגירי חומוס מושרים כל הלילה

3 גבעולי סלרי

חצי צרור כוסברה

4 שיני שום, כתושות

קוביות קטנות מאוד של בטטה גדולה

קוביות קטנות של בצל גדול

מיץ מ-2 לימונים

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

מלח / מרק עוף לפי הטעם

ליטר מים רותחים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל עם שום, קוביות בטטה ועדשים במשך 2 דקות.

מוסיפים לסיר תבלינים, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות.

מוסיפים מים רותחים, גרגירי חומוס, סלרי וכוסברה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עם מכסה במשך שעה שלמה.

לקראת הסוף מוסיפים מיץ מלימון אחד, מערבים היטב, בודקים טעמים. אם המרק מספיק חמוץ לטעמכם מסירים מהאש, אם לא, מוסיפים מיץ מלימון נוסף.

זה הזמן להכיר את 3 מרקי העדשים השווים ביותר >> מרק עדשים מנצח זה כאן

מוזמנים לבקר בעמוד החדש והמעולה >> עמוד המתכונים החדש

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00