מרק קוסקוס עם ירקות העונה מקורמלים בקינמון

על ידי FoodisGood  

המתכון של קרן שחר למרק קוסקוס עם ירקות העונה, בתוספת ירקות מקורמלים עם קינמון בתנור. "איך אפשר בלי מנת בריאות קוסקוס ולא משקיות מוכנות, מלא בירקות העונה מקורמלים בקינמון וכמובן תבלינים"

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 50 דקות

מצרכים למתכון

בצל חתוך

2 עגבניות חתוכות לקוביות

חבילת רסק עגבניות עם מעט מים

1/2 שקית חומוס מוכן של סנפרוסט

חתיכות בשר בקר (צוואר)

קולוקבי חתוך

כמה גבעולי כרפס חתוכים

1/2 כפית כורכום

מלח ומרק עוף לפי הטעם

כפית פפריקה אדומה

קישוא פרוס

דלעת קוביות

2-3 גזרים

תיבול לירקות מקורמלים: קינמון + סוכר לפי הטעם

הוראות הכנה

לקחתי בצל חתכתי לחתיכות, השחמתי בשמן עד קבלת גוון חום.

הוספתי שתי עגבניות חתוכות לקוביות ובמקביל רסק עגבניות שמהול במים.

הוספתי חצי שקית חומוס מוכן של סנפרוסט (אפשר להחליף בשקית סנפרוסט של גזר ואפונה או שעועית קפואה תנו לדמיון להוביל לא צריך להיות נעול על חומוס).

לאחר מכן הוספתי חתיכות בשר בקר (צוואר) שהרתחתי במים לפני כדי שייתרכך, אפשר להשתמש גם בשריר כתף.

לאחר שכל המרק נהיה קצת סמיך הוספתי מים עד לגובה הסיר, לאחר שרתחו המים הוספתי גזר, כרוב קולורבי חתיכות גבעולי כרפס ותבלינים: כורכום, מלח, מרק עוף ופפריקה אדומה.

בשלתי קצת ואז הוספתי את הירקות הנוספים שמתבשלים מהר יותר: קישוא, דלעת ועלי כרפס. הוספתי שוב תיבול לתיקון טעמים.

בישלתי עד שכל הירקות התרככו והורדתי מהאש.

ירקות מקורמלים בתנור

הוצאתי קצת מסיר המרק קצת גזרים, קישא, קוביות דלעת והנחתי על תבנית. תיבלתי בקינמון וקצת סוכר והופ לתנור כדי שיקבלו צבע.

הוצאתי את הירקות מהתנור והנחתי ליופי מעל שאר הירקות .

לאור ההכנה הארוכה של הקוסקוס, אין טוב ממראה עיניים כדי ללמוד איך להכין. אני למדתי להכין מאימי שנולדה בטוניס והיא עמדה לידי עד שלמדתי להכין לבד, אך לא נתאכזב ואציין שגם לקוסקוס המוכן אפשר להכין מרק מעולה".
כמובן שאפשר להוסיף את הקציצה הטוניסאית מעל שנקראת כפתא.
ניתן להוסיף גם קולורבי, כרוב, גמבה, תפוחי אדמה או כל ירק אחר שרוצים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00