
טארט פטל אדום עם בצק שקדים פריך
על ידי FoodisGood קינוחים
טארט פטל חלומי מבצק פריך - קינוח קיצי נהדר לאירוח או סתם להתפנק. מתכון המתאים למומחים באפייה. את הטארט ניתן להכין עם תותים, פטל אדום או פטל שחור (ניתן גם לשלב).
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
40 דקות
30 דקות
1 שעה 10 דקות
- 10 פרוסות טארט
מצרכים למתכון
לבצק שקדים
200 גרם קמח מנופה
175 גרם שקדים טחונים
175 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
1 חלמון מביצה
למילוי
200 מ"ל קרם פרש
85 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
מיץ וגרידה מחצי לימון
לקישוט
700 גרם פטל אדום / שחור
לזיגוג
5 כפות ריבת פטל
הוראות הכנה
הכנת בצק שקדים
מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).
מחממים תנור ל-190 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את תבנית הטארר למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכי לאפות למשך 10 דקות
מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.
הכנת המילוי
מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.
בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות
מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.
להכנת המתכון יש צורך מוקדם באפייה, הרבה סבלנות ואהבה.
הכינו מראש שעועית יבשה שתשמש כמשקולת לבצק הפריך.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!