טארט פטל אדום עם בצק שקדים פריך

על ידי FoodisGood  

טארט פטל חלומי מבצק פריך - קינוח קיצי נהדר לאירוח או סתם להתפנק. מתכון המתאים למומחים באפייה. את הטארט ניתן להכין עם תותים, פטל אדום או פטל שחור (ניתן גם לשלב).

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 10 פרוסות טארט

מצרכים למתכון

לבצק שקדים

200 גרם קמח מנופה

175 גרם שקדים טחונים

175 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)

1 חלמון מביצה

למילוי

200 מ"ל קרם פרש

85 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

מיץ וגרידה מחצי לימון

לקישוט

700 גרם פטל אדום / שחור

לזיגוג

5 כפות ריבת פטל

הוראות הכנה

הכנת בצק שקדים

מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.

הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).

מחממים תנור ל-190 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את תבנית הטארר למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכי לאפות למשך 10 דקות

מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.

הכנת המילוי

מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.

בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות

מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.

להכנת המתכון יש צורך מוקדם באפייה, הרבה סבלנות ואהבה.
הכינו מראש שעועית יבשה שתשמש כמשקולת לבצק הפריך.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00