
לחוח תימני – מתכון בטוח
על ידי FoodisGood לחם ומאפים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים
המתכון של סטלה אקבס ללחוח תימני מקצועי! מתכון בטוח וקל מאוד ללחוח מעולה שמגישים לצד מרק תימני. מתאים מאוד לארוחת צהריים בשבת.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
-
30 דקות
1 שעה 30 דקות
2 שעות
- 12-14 יחידות לחוח
הוראות הכנה
להכנת הלחוח מערבבים היטב את כל המצרכים עם מטרפה - מערבבים עד שלא יהיו גושים.
מכסים את הקערה ומתפיחים למשך שעה בערך.
לאחר התפחת בצק הלחוח מוזגים למחבת קרה מצקת אחת מהבלילה ומכוונים ללהבה גבוהה.
במידה והלחוח לה התפזר באופן שווה על המחבת ניתן להטות מעט את המחבת.
מחממים על המחבת על שנוצרות בועות אוויר קטנות בלחוח (ממש כמו בתמונה).
אין כל צורך להפוך, אלא ישר להוציא מהמחבת.
לפני כל לחוח יש לקרר היטב את המחבת ולהמשיך, כל פעם עם כף - מצקת אחת מהבלילה.
מספר יחידות הלחוח שיוצאות תלוי בעובי - מומלץ להשתמש במצקת מרק אחת לכל לחוח.
חשוב לקרר היטב את המחבת לפני הכנת כל לחוח.
שיתוף >>
25 דירוגים וחוות דעת
רות
13/11/2020
מתכון מצויין!!
מירית
04/05/2020
מתכון מעולה! הכנתי ויצא מדהים!
תודה רבה
ח.ג
01/03/2018
יצא מעולה! מתכון מומלץ
אביגיל
01/12/2017
מעולה, מעולה, מעולה!!! פעם ראשונה שאני מכינה לחוח ויצא כל כך טעים, המתכון פשוט ואפילו לא צריך לשמן את המחבת, ממליצה לכולם:)
סטלה
03/10/2017
מקררים את המחבת על מנת שיצאו החורים של הלחוח
אפרת
30/07/2017
יצא פשוט מעולה!!!
רותי
29/05/2017
צריך לשמן קצת את המחבת אחרת זה נדבק ולא על אש גדולה יצא נפלא
ישי
23/04/2017
עשיתי ויצא מצוין אפשר אולי להוסיף קצת מלח
נתי
07/03/2017
יצא מעולה
מוריס
06/03/2017
לקרר לגמרי את המחבת שהלחוח לא יטוגן.
עובדים עם כמה מחבתות ,רצוי טפלון.
להפוך את המחבת מתחת לברז מים זורמים כדי לקרר במידה שיש רק מחבת אחת.אפשר להוסיף כף סולת מבושלת ומקוררת
יפית
11/11/2016
לא חייבים סולת. מקררים את המחבט *הפוכה תחת מי ברז קרים. אין צורך בשמן.
אביגיל
05/11/2016
אני עושה עם 3 מחבתות טפלון פשוטות עד שאני עושה לחוח במחבת שלישי המחבת הראשון מתקרר
שלומית
29/05/2016
שלום
אשמח לדעת מה הכמות הדרושה של המרכיבים לכמות של חצי קילו לאבקת האפייה, המלח, הסוכר והמים?
ואיזה כוס חד פעמית? של כמה מ"ל?
בתאל
23/05/2016
כמה כוסות זה 750 גרם של קמח ?

08/05/2016
בקירור המחבת הכוונת להעברת הלהבה לנמוכה עד ליציקת הלחוח הבא.
ענת
06/05/2016
מזה אומר מחבת קרה? איך מקררים אותה תוך כדי הכנה?
ליאור
06/05/2016
למה חייב לקרר את המחבת לפני כל לחוח ?
ניר
15/04/2016
מתכון קטלני תודהההה

22/03/2016
היי שלומי,
הכנת לחוח דורשת טכניקה והלחוח יוצא מוצלח יותר עם הניסיון.
נסה שוב בדיוק לפי הכללים והשתמש במחבת נון-סטיק טובה.
שלומי
22/03/2016
ממש אבל ממש לא הצלחתי

05/03/2016
היי תהל, אין צורך לשמן את המחבת
תהל
29/02/2016
לא צריך לשמן את המחבט?
שמואל
26/02/2016
מתכון מדוייק ומעולה
נוגה
22/01/2016
אני שמה 3 כפות סולת
תנעמי ג'קי
02/10/2015
מתכון מצוין. אני אוהב להוסיף לבצק כף של אבקת חילבה.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!