לחוח תימני – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood  , ,

המתכון של סטלה אקבס ללחוח תימני מקצועי! מתכון בטוח וקל מאוד ללחוח מעולה שמגישים לצד מרק תימני. מתאים מאוד לארוחת צהריים בשבת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 30 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות

  • 12-14 יחידות לחוח

מצרכים למתכון

750 גרם קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

2 כפות סוכר

7.5-8 כוסות מים בכוס חד פעמי

כלים מיוחדים

מחבת טפלון

מצקת מרק

הוראות הכנה

להכנת הלחוח מערבבים היטב את כל המצרכים עם מטרפה - מערבבים עד שלא יהיו גושים.

מכסים את הקערה ומתפיחים למשך שעה בערך.

לאחר התפחת בצק הלחוח מוזגים למחבת קרה מצקת אחת מהבלילה ומכוונים ללהבה גבוהה.

במידה והלחוח לה התפזר באופן שווה על המחבת ניתן להטות מעט את המחבת.

מחממים על המחבת על שנוצרות בועות אוויר קטנות בלחוח (ממש כמו בתמונה).

אין כל צורך להפוך, אלא ישר להוציא מהמחבת.

לפני כל לחוח יש לקרר היטב את המחבת ולהמשיך, כל פעם עם כף - מצקת אחת מהבלילה.

מספר יחידות הלחוח שיוצאות תלוי בעובי - מומלץ להשתמש במצקת מרק אחת לכל לחוח.
חשוב לקרר היטב את המחבת לפני הכנת כל לחוח.

שתפו את המתכון >>

23 דירוגים וחוות דעת

ח.ג

01/03/2018

יצא מעולה! מתכון מומלץ

אביגיל

01/12/2017

מעולה, מעולה, מעולה!!! פעם ראשונה שאני מכינה לחוח ויצא כל כך טעים, המתכון פשוט ואפילו לא צריך לשמן את המחבת, ממליצה לכולם:)

סטלה

03/10/2017

מקררים את המחבת על מנת שיצאו החורים של הלחוח

אפרת

30/07/2017

יצא פשוט מעולה!!!

רותי

29/05/2017

צריך לשמן קצת את המחבת אחרת זה נדבק ולא על אש גדולה יצא נפלא

ישי

23/04/2017

עשיתי ויצא מצוין אפשר אולי להוסיף קצת מלח

נתי

07/03/2017

יצא מעולה

מוריס

06/03/2017

לקרר לגמרי את המחבת שהלחוח לא יטוגן.
עובדים עם כמה מחבתות ,רצוי טפלון.
להפוך את המחבת מתחת לברז מים זורמים כדי לקרר במידה שיש רק מחבת אחת.אפשר להוסיף כף סולת מבושלת ומקוררת

יפית

11/11/2016

לא חייבים סולת. מקררים את המחבט *הפוכה תחת מי ברז קרים. אין צורך בשמן.

אביגיל

05/11/2016

אני עושה עם 3 מחבתות טפלון פשוטות עד שאני עושה לחוח במחבת שלישי המחבת הראשון מתקרר

שלומית

29/05/2016

שלום
אשמח לדעת מה הכמות הדרושה של המרכיבים לכמות של חצי קילו לאבקת האפייה, המלח, הסוכר והמים?
ואיזה כוס חד פעמית? של כמה מ”ל?

בתאל

23/05/2016

כמה כוסות זה 750 גרם של קמח ?

foodisgood

08/05/2016

בקירור המחבת הכוונת להעברת הלהבה לנמוכה עד ליציקת הלחוח הבא.

ענת

06/05/2016

מזה אומר מחבת קרה? איך מקררים אותה תוך כדי הכנה?

ליאור

06/05/2016

למה חייב לקרר את המחבת לפני כל לחוח ?

ניר

15/04/2016

מתכון קטלני תודהההה

foodisgood

22/03/2016

היי שלומי,
הכנת לחוח דורשת טכניקה והלחוח יוצא מוצלח יותר עם הניסיון.
נסה שוב בדיוק לפי הכללים והשתמש במחבת נון-סטיק טובה.

שלומי

22/03/2016

ממש אבל ממש לא הצלחתי

foodisgood

05/03/2016

היי תהל, אין צורך לשמן את המחבת

תהל

29/02/2016

לא צריך לשמן את המחבט?

שמואל

26/02/2016

מתכון מדוייק ומעולה

נוגה

22/01/2016

אני שמה 3 כפות סולת

תנעמי ג’קי

02/10/2015

מתכון מצוין. אני אוהב להוסיף לבצק כף של אבקת חילבה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00