FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

לחם בננה קלאסי

על ידי FoodisGood  ,

יש לכם בננות בשלות מידי ואתם לא יודעים מה לעשות איתן? הנה מתכון פשוט וקל ללחם בננות קלאסי. השתמשו בבננות בשלות מידי, ככל שהבננה בשלה יותר, כך יתקבל לחם מתוק וטעים יותר. אגוזים הם לא חובה אבל אם תוסיפו פקאנים ואגוזי מלך - לא תתחרטו על כך.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה

    1 שעה 15 דקות

  • כיכר לחם 1, 8 פרוסות

מצרכים למתכון

*הערה חשובה על גודל התבנית: הוראות המתכון לפי תבנית אינגליש קייק מלבנית באורך 25 ס"מ.

210 גרם קמח לבן (1/2 1 כוסות)

כפית סודה לשתייה

3/4 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

3 בננות בינוניות (השחורות והבשלות ביותר שבביתכם)

100 גרם (חבילה) חמאה מומסת.

150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום.

2 ביצים גדולות

פית תמצית וניל

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך או פקאנים, קלויים וקצוצים, אופציונאלי

הוראות הכנה

מתחילים ע"י המסת החמאה במיקרוגל, בפולסים קצרים עד לכדי המסה מלאה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית אינגליש קייק מלבנית בחמאה ומקמחים מעט את תחתית התבנית - מוסיפים לתבנית כפית קמח, מקמחים את תחתית התבנית ואת הדפנות באופן שווה, הופכים את התבנית ושופכים את שאריות הקמח לפח.

לקערה 1 - מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקימנון, מערבבים מעט ומניחים בצד.

לקערה 2 - מוסיפים 3 בננות בשלות ומועכים היטב בעזרת מזלג - עד לקבלת רסק בננות. מוסיפים לקערה חמאה מומסת, סוכר חום, ביצים ותמצית וניל. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קערת הקמח לקערת הבננות ובעזרת מרית מקפלים את הקמח לתוך תערובת הבננות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את האגוזים ומערבבים שוב.

מעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת ומקומחת, מוזגים את הבצק באופן שווה ובעזרת מרית מישרים את החלק העליון.

ממקמים את הלחם במרכז התבנית ואופים בחום של 180 מעלות, למשך 55 דקות עד שעה ורבע, הלחם מוכן כאשר הסכין שמכניסים למרכז הלחם יוצאת יבשה.

לאחר חצי שעה בודקים את הלחם, במידה ונראה שהוא משחים במהירות רבה מידי, מניחים פיסת נייר כסף רופפת מעל לתבנית.

כאשר הלחם מוכן, מעבירים אותו מתבנית האפייה למשטח עבודה ומצננים עד לקירור מוחלט. פורסים, טועמים ונהנים...

לאחסון הלחם: מומלץ לעטוף את הלחם בחוזקה בניילון נצמד. הלחם נשאר טרי למשך 24 שעות בטמפרטורת החדר, או למשך 5 ימים במקרר.

במידה ומאחסנים במקרר, מומלץ לחמם מעט את הלחם בטוסטר אובן לפני הגשתו.

עונת הבננות בשיאה וזה הזמן להכיר את המתכונים הכי טובים שיש לעוגות בננה >> עוגת בננות *3 מומלצים

 

1 דירוגים וחוות דעת

פלפלת

יצא טעים פתרון מעולה לבננות בשלות אך בפעם הבאה השתמש בפחות סוכר ויש טעות ברשימת מצרכים רשום סודה לשתייה במקום אבקת אפייה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן