FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון ללחם פרנה מרוקאי

על ידי FoodisGood  

לחם פרנה מרוקאי אמיתי מומלץ לאפות על גבי חלוקי נחל או אבן שמוט, אך ניתן גם להכין לחם פרנה מצוין על גבי תבנית אפייה רגילה. לחם שהולך מעולה עם דגים חריפים או עם כל מנה מלאה ברוטב.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 6 לחמים אישיים

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

2.5 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה

את הקמח והשמרים מערבבים בקערה. מוסיפים לקערה גם מלח, סוכר ושמן ומערבבים שוב.

לקערת הקמח מוסיפים בהדרגה מים, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רק ודביק.

מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומתפיחים כ- 45 דקות.

לאחר התפחה ראשונית, לשים את בצק הפרנה היטב, מחלקים ל-6 חלקים שווים, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.

מחממים תנור ל-250 מעלות (למי שיש אבן שמוט או חלוקי נחל מומלץ לחמם את התנור יחד איתם) לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

כל כדור פרנה משטחים לעיגול גדול, מקמחים טוב את העיגולים משני הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או על גבי אבן שמוט או חלוקי נחל חמים).

אופים את הפרנה במשך 23 דקות, עד לקבלת לחם פרנה פריך וזהוב.

20 דירוגים וחוות דעת

משה אוחיון

יצא מושלם מתכון ליגה..תודה רבה

רג'ין

המתכון פשוט ונוח יוצא טעים מאוד אבל!
מומלץ מיד עם סיום האפיה להכניס לציפית (של כרית) או לשקית ניילון עמידה בחום כך יוצא רך ולא קרסטי או קריספי
טיפ שני בזמן האפיה להתיז מעט מים עם הידיים וזה מה שיוצר את הנקודות השחורות כמו לפרנה אמיתית
ועוד דבר! אפיה בשלב מחתחת לגריל 3 דקות ולהפוך נותן פיתה בדיוק כמו במרוקו !!!

ישראל

אפשר להניח בתנור 2 מגשים בו זמנית? אחד מעל השני??

ד

היי
יצא מאוד טעים.
אבל זה יצא עם מעטפת קשה ופריכה, כמו קראסט…
מה צריך לעשות כדי שיצא רך כמו שצריך?

אברהם

טעים מאוד

רחלי כפרי

מתכון מצויין

סיגל

כשאופים עם תבנית אפייה היכן למקם בתנור באיזה גובה?

אהרון

לא צריך לטבול את הבצק במים או שמן או ביצה? לפני כניסה לתנור

היי רונית,
לא, אין צורך לשים נייר אפייה על האבן שמוט.
פשוט לחמם את האבן היטב לפני הנחת בצק הפרנה.

רונית

היי
האם גם על האבן שמוט שמים נייר אפיה?

מאור

מתכון מצוין, הייתי מוותר על חלק מהסוכר, זה מתוק מדי לטעמי.

משה הרשקוביץ

מעולה

היי רחלי, המקרם של הפרנות יוצא כמו לחם לא שטוח, לא פיתה.
בהחלט ניתן להכין בסיר חשמלי, יוצא נהדר.

רחלי בן עזרא – פורום תרבות דתי לאומי אלעד.

הי..

שתי שאלות:
1. האם זה יוצא כמו פיתה או יותר כמו לחם שטוח?
2. האם ניתן לאפות את הלחם בסיר חשמלי במקום בתנור?

משה

שלוש פעמים, 3 פעמים יצא אליפות! (כמו של סבתא….)

היי זהבית, כן – את הלחם פרנה ניתן להכין בתנור על תבנית רגילה.
פשוט מניחים את הלחם על נייר אפייה ואופים כרגיל לפי המתכון 🙂

זהבית

ולמי שאין חלוקי נחל ואבן שמוט ומניח ככה בתנור זה יוצא אותו הדבר??

משה

יצא מעולה אבל הפרנה התנפחה בתנור כמו בלון…..

חלי

אני הוספתי לקמח גם כוס קווקר ובלי שמן. יצא מדהים ! זללו ולקחו לי כל מה שנשאר.

אתי

זה נראה קל טעים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן