מתכון ללחם פרנה מרוקאי

על ידי FoodisGood  

לחם פרנה מרוקאי אמיתי מומלץ לאפות על גבי חלוקי נחל או אבן שמוט, אך ניתן גם להכין לחם פרנה מצוין על גבי תבנית אפייה רגילה. לחם שהולך מעולה עם דגים חריפים או עם כל מנה מלאה ברוטב.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 6 לחמים אישיים

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

2.5 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה

את הקמח והשמרים מערבבים בקערה. מוסיפים לקערה גם מלח, סוכר ושמן ומערבבים שוב.

לקערת הקמח מוסיפים בהדרגה מים, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רק ודביק.

מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומתפיחים כ- 45 דקות.

לאחר התפחה ראשונית, לשים את בצק הפרנה היטב, מחלקים ל-6 חלקים שווים, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.

מחממים תנור ל-250 מעלות (למי שיש אבן שמוט או חלוקי נחל מומלץ לחמם את התנור יחד איתם) לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

כל כדור פרנה משטחים לעיגול גדול, מקמחים טוב את העיגולים משני הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או על גבי אבן שמוט או חלוקי נחל חמים).

אופים את הפרנה במשך 23 דקות, עד לקבלת לחם פרנה פריך וזהוב.

שתפו את המתכון >>

20 דירוגים וחוות דעת

משה אוחיון

15/03/2019

יצא מושלם מתכון ליגה..תודה רבה

רג’ין

24/06/2017

המתכון פשוט ונוח יוצא טעים מאוד אבל!
מומלץ מיד עם סיום האפיה להכניס לציפית (של כרית) או לשקית ניילון עמידה בחום כך יוצא רך ולא קרסטי או קריספי
טיפ שני בזמן האפיה להתיז מעט מים עם הידיים וזה מה שיוצר את הנקודות השחורות כמו לפרנה אמיתית
ועוד דבר! אפיה בשלב מחתחת לגריל 3 דקות ולהפוך נותן פיתה בדיוק כמו במרוקו !!!

ישראל

09/03/2017

אפשר להניח בתנור 2 מגשים בו זמנית? אחד מעל השני??

ד

28/01/2017

היי
יצא מאוד טעים.
אבל זה יצא עם מעטפת קשה ופריכה, כמו קראסט…
מה צריך לעשות כדי שיצא רך כמו שצריך?

אברהם

17/01/2017

טעים מאוד

רחלי כפרי

02/01/2017

מתכון מצויין

סיגל

23/09/2016

כשאופים עם תבנית אפייה היכן למקם בתנור באיזה גובה?

אהרון

19/08/2016

לא צריך לטבול את הבצק במים או שמן או ביצה? לפני כניסה לתנור

foodisgood

20/07/2016

היי רונית,
לא, אין צורך לשים נייר אפייה על האבן שמוט.
פשוט לחמם את האבן היטב לפני הנחת בצק הפרנה.

רונית

17/07/2016

היי
האם גם על האבן שמוט שמים נייר אפיה?

מאור

12/03/2016

מתכון מצוין, הייתי מוותר על חלק מהסוכר, זה מתוק מדי לטעמי.

מעולה

foodisgood

21/06/2015

היי רחלי, המקרם של הפרנות יוצא כמו לחם לא שטוח, לא פיתה.
בהחלט ניתן להכין בסיר חשמלי, יוצא נהדר.

רחלי בן עזרא – פורום תרבות דתי לאומי אלעד.

21/06/2015

הי..

שתי שאלות:
1. האם זה יוצא כמו פיתה או יותר כמו לחם שטוח?
2. האם ניתן לאפות את הלחם בסיר חשמלי במקום בתנור?

משה

14/03/2015

שלוש פעמים, 3 פעמים יצא אליפות! (כמו של סבתא….)

foodisgood

08/03/2015

היי זהבית, כן – את הלחם פרנה ניתן להכין בתנור על תבנית רגילה.
פשוט מניחים את הלחם על נייר אפייה ואופים כרגיל לפי המתכון 🙂

זהבית

08/03/2015

ולמי שאין חלוקי נחל ואבן שמוט ומניח ככה בתנור זה יוצא אותו הדבר??

משה

05/03/2015

יצא מעולה אבל הפרנה התנפחה בתנור כמו בלון…..

חלי

25/02/2015

אני הוספתי לקמח גם כוס קווקר ובלי שמן. יצא מדהים ! זללו ולקחו לי כל מה שנשאר.

אתי

24/02/2015

זה נראה קל טעים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00