FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מאפינס תותים עם קצפת ורודה

על ידי FoodisGood  

אם יש לכם תותים טריים שרק מחכים שתאכלו אותם, נסו את המתכון הבא למאפינס תותים משגע עם קצפת ורודה. את הקצפת ניתן להכין עם או בלי צבע מאכל, 2 האופציות כבר מחכות לכם במתכון.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • 12 מאפינס

מצרכים למתכון

1/2 1 כוסות תותים חתוכים גס

1/3 2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

גביע שמנת חמוצה

2 ביצים

לקצפת ורודה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% או 36%

3 כפות אבקת סוכר 2.5 כפיות סוכר רגיל.

לקצפת עם צבע מאכל - טיפה של צבע מאכל ורוד

לקצפת ללא בצע מאכל - חצי סלק

הוראות הכנה

בקערה מערבבים מוצרים יבשים - קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר. בקערה נפרדת מערבבים חומרים רטובים - שמן, שמנת חמוצה וביצים

מאחדים את 2 הקערות על-ידי העברת קערת היבשום אל קערת הרטובים. מערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד שנוצרת תערובת אחידה במרקם של בצק ולא יותר. מוסיפים כוס תותים (את החצי כוס שומרים לאחר-כך) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, רק 4-5 ערבובים.

משמנים תבנית עם שקעים למאפינס ויוצקים לתבנית את בלילת המאפינס כך שהיא מכסה 3/4 מגובה השקע. מפזרים מעל את חצי כוס התותים שנותרה, כמה תותים בכל מאפינס.

מכניסים את התבנית לתנור על 200 מעלות למשך 25 דקות, או עד שהמאפינס משחימים ותופחים. המאפינס מוכנים כאשר קיסם שמכנסים למרכז המאפינס יוצא יבש.

כאשר המאפינס מוכנים מחלצים אותם יש מהתבנית ומצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים קצפת ורודה עם או בלי צבע מאכל

מגרדים את הסלק בפומפייה, אנחנו נשתמש רק במיץ.

בקערת המיקסר מניחים את השמנת להקצפה (מוציאים את הקצפת מהמקרר ממש לפני ההקצפה).

מקציפים באיטיות שמנת להקצפה וסוכר במשך חצי דקה. לאחר מכן מגבירים למהירות הכי חזקה. מוסיפים את מיצי הסלק (או את צבע המאכל) תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת ורודה יציבה ותפוחה, ההקצפה אורכת בין 2-5 דקות.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים מעל לכל מאפין.

2 דירוגים וחוות דעת

לימור

הסלק לצבע המאכל ,הוא עבר בישול לפני שמגרדים אותו בפומפיה?

שליו

יצא ממש טעים ונראה ממש טוב , אבל יותר מדיי בלילה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן