עוגת יום הולדת חגיגית לילדים

על ידי FoodisGood  

יום הולדת יש רק פעם בשנה, אבל עוגת יום הולדת טובה מוזמנת לצלחתנו בכל עת. מתכון מוצלח לעוגת יום הולדת קלאסית עם שוקולית וסוכריות צבעוניות בציפוי קרם שוקולד מתוק. העוגה יוצאת רכה מאוד ולכן מתאימה במיוחד לילדים אבל אף מבוגר לא יוותר עליה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 5-6 פרוסות עוגה גדולות

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר

3/4 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח

כוס שוקולית

2 כפיות אבקת אפייה

לקרם שוקולד

2 מיכלי שמנת מתוקה

500 גרם שוקולד מריר

1 חלמון ביצה

הוראות הכנה

את הביצים והסוכר מקציפים עד לקבלת קרם יציב. ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה ומוסיפים לקערת המיקסר שמן, תמצית וניל, קמח, שוקולית ואבקת אפייה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

משמנים קלות תבנית עם חור ויוצקים את תערובת העוגה לתוכה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלת למשך 40-45 דקות.

הכנת הקרם

בסיר מרתיחים את 2 השמנות ותמצית הוניל, כאשר השמנת רותחת מוסיפים לבפנים קוביות שוקולד, מערבבים עד לאיחוד ומורידים מהאש. מצננים במשך 2 דקות.

מוסיפים לשמנת את החלמון ומערבבים טוב עד לקבלת קרם חלק. את הקרם מניחים לצינון במקרר או על משטח עבודה עד שהוא הופך פושר. כדי שיהיה נוח לעבוד איתו, הקרן צריך להיות פושר וסמיך (אסור שיהיה דליל), לכן מצננים אותו. אם הקרם מתקרר מידי במהלך הצינון ניתן לחמם אותו מעט.

הרכבת העוגה

מחלצים את עוגת השוקולד מהתבנית למשטח עבודה (עדיף לעבוד על נייר אפייה).

מורחים את קרם השוקולד כך ששכבה עבה ויפה מכסה את כל פני העוגה, משטחים ומעצבים את הקרם, מפזרים המון סוכריות צבעוניות לקישוט ומגישים.

עוד עוגות מומלצות ליום הולדת תמצאו ממש כאן: עוגת יום הולדת
 

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

רימה

18/10/2017

זה יכול להתאים לתבנית גדולה ?

שיר

15/08/2017

עוגה מעולה!!! זללו אותה רק לגבי כמות הקרם.. יצא לי כפול ממה שהייתי צריכה..

ואלרי ל.

13/05/2016

חסר מרכיב בעוגה אני הוספתי 1/2 כוס חלב…נראה איך היא תצא

foodisgood

08/05/2016

היי שןשן,
ניתן להכין בתבנית חד פעמית בינונית.

שןשן

05/05/2016

היי
האם מתאים לתבנית חד פעמית בינונית?

foodisgood

30/12/2015

היי הילה,
אני מציעה למלא את התבנית שיש לך 3/4 גובה התבנית ואם נשארת לך בלילת עוגה פשוט לאפות כמאפינס.
בהצלחה 🙂

הילה

27/12/2015

יתאים לדעתכם לתבית חד”פ בצורת לב? או שהיא גדולה מדי?

אני ממליצה על העוגה פשוט מעדן

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00