פאי פרג עם פירורי קרמבל מענגים

על ידי FoodisGood  

אם אתם משקיענים ואוהבים לפנק את הקרובים שלכם במאפים מנצחים המתכון הבא הוא בשבילכם! מתכון מעולה ומפורט במיוחד לפאי פרג - מוצלח ונימוח, מעולה כמתנה לחג פורים.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 1 שעה

    25 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • תבנית פאי 24

מצרכים למתכון

לשכבה עליונה - קרמבל

50 גרם קמח

25 גרם סוכר חום

40 גרם חמאה

לשכבת העוגה

150 גרם קמח

1 אבקת אפייה

קורח מלט

75 גרם יוגורט טבעי

3 כפות חלב

40 גרם חמאה

30 גרם סוכר

למילוי פרג

100 גרם פרג

30 גרם חמאה

175 מיליליטר חלב

קמצוץ קינמון טחון

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפות דבש

40 גרם קמח סולת

1 ביצה

הוראות הכנה

שכבה עליונה (קרמבל)

בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר וקינמון. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה.

בעזרת הידיים מערבבים את המצרכים ומשפשפים את הבצק בין הידיים ליצירת פירורי בצק.

מכניסים למקרר למשך שעה, או עד שמגיע השלב להשתמש בפירורים.

שכבת העוגה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נפרדת מערבבים חמאה מרוככה, יוגורט, חלב וסוכר עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת הקרם, תוך ערבוב בלתי פוסק עד לאיחוד לבצד.

מקמחים את הידיים וגם משטח עבודה ומעבירים את כדור הבצק למשטח העבודה. מרדדים לגודל של תבנית פאי 18 ס"מ.

מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפאי ומהדקים מעט.

מילוי פרג

מחממים את החמאה והחלב עם להבה נמוכה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים לסיר תמצית וניל, קמח, קינמון ודבש ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה (זה בסדר אם עדיין יש גושים קטנים). מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים לצינון של כמה דקות.

לאחר צינון קל, מוסיפים את זרעי הפרג לתערובת החלב והקמח ומערבבים היטב לאיחוד התערובת. מניחים לצינון של רבע שעה.

כאשר התערובת פושרת, מוסיפים לתערובת הפרג ביצה ומערבבים היטב.

הרכבת הפאי

על גבי שכבת הבצק התחתונה יוצקים את מילוי הפרג באופן שווה.

לבסוף, מפוררים את פירורי השכבה העליונה.

אופים את הפאי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.

מוציאים מהתנור ומצננים במשך שעה שלמה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00