מיני פוקאצ’ות זעתר ושום שמיר

על ידי מהמטבח של אורלי  

מיני פוקאצ'ות מדליקות עם המון זעתר או שום שמיר. מתכון שכיף להכין וממש כיף לאכול. מתאים מאוד לאירוח, לארוחה שישי או סתם לפינוק של פוקאצ'ות טריות לארוחת ערב!

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 1 שעה

    15 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • כ-30 פוקאצ'ותקטנות

מצרכים למתכון

לבצק הפוקאצ'ות:

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

ביצה

2 כפות דבש

כף מלח

3 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן זית

לתוספת זעתר

3 כפות גדושות זעתר

5 כפות שמן זית

לתוספת שום שמיר

כף גדושה שום כתוש

כף שמיר יבש

5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הבצק

את כל מצרכי הפוקאצ'ות ללוש במשך 10 דקות.

למרות שמן זית, לכסות את הבצק ולהתפיח במקום חמים עד להכפלת הנפחץ

ללוש בשנית חזק ולהוריד את האוויר מהבצק.

לקמח משטח עבודה, ליצור מהבצק כדורים, לכסות ולהניח לתפיחה חוזרת עד להתפחה.

הכנת התוספות

זעתר: בקערה קטנה מערבבים שמן זית וזעתר.

שום שמיר: בקערה קטנה מערבבים שום כתוש, שמיר ושמן זית.

ניתן גם לפזר שומשום למי שאוהב.

הכנת הפוקאצ'ות

לאחר התפחה מרדדים ביד כל כדור בצק לגודל של פיתה קטנה ועגולה.

מפזרים כמו נדיבה של תוספות ואופים את הפוקאצ'ות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 15 דקות.

*עדכון: מצאנו את המתכון המושלם ביותר לפוקצ'ה, הוא ממש כאן >> מתכון לבצק פוקצ'ה מנצח

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00