
פיצה על מקל (שיפודי פיצה)
על ידי FoodisGood מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים
המתכון של חגית אלקבץ לשיפודי פיצה או "פיצה על מקל". רעיון מדליק לארוחת ערב שהילדים (וגם הגדולים) אוהבים. מומלץ להשחיל חישוקי זיתים על המקל לפני ליפוף הפיצה.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
-
1 שעה
30 דקות
1 שעה 30 דקות
- 10-15 שיפודים
הוראות הכנה
הכנת בצק הפיצה
לשים את כל מצרכי הבצק במיקסר עד שכל הבצק נצמד לוו לישה ונוצר כדור בצק.
מקמחים מעט את הקערה, עוטפים בניילון, מעל הבצק יש להניח ראש של שום (עוזר מצוין לתפיחת הבצק) ומעל ראש השום לכסות במגבת.
להתפיח את הבצק במשך שעה, ללוש חזק כדי להוריד אוויר ולהתפיח עוד חצי שעה.
הרכבת פיצה על מקל
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, כל כדור פותחים במערוך לעובי של 1 וחצי ס"מ. מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה.
חותכים את הבצק לרצועות ארוכות, מלפפים כל רצועה סביב מקל עבה (אפשר גם להשחיל טבעות זיתי על המקל לפני הליפוף.
מעל לכל מקל פיצה מורחים רוטב פיצה ומפזרים שוב גבינה ושומשום.
מסדרים את מקלות הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על 160 מעלות על להשחמה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!