פיצה על מקל (שיפודי פיצה)

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של חגית אלקבץ לשיפודי פיצה או "פיצה על מקל". רעיון מדליק לארוחת ערב שהילדים (וגם הגדולים) אוהבים. מומלץ להשחיל חישוקי זיתים על המקל לפני ליפוף הפיצה.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 1 שעה

    30 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 10-15 שיפודים

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

רבע כוס שמן

2 וחצי כוסות מים חמים

רוטב פיצה

גבינה מגוררת

חישוקי זיתים

שיפודים

הוראות הכנה

הכנת בצק הפיצה

לשים את כל מצרכי הבצק במיקסר עד שכל הבצק נצמד לוו לישה ונוצר כדור בצק.

מקמחים מעט את הקערה, עוטפים בניילון, מעל הבצק יש להניח ראש של שום (עוזר מצוין לתפיחת הבצק) ומעל ראש השום לכסות במגבת.

להתפיח את הבצק במשך שעה, ללוש חזק כדי להוריד אוויר ולהתפיח עוד חצי שעה.

הרכבת פיצה על מקל

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, כל כדור פותחים במערוך לעובי של 1 וחצי ס"מ. מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה.

חותכים את הבצק לרצועות ארוכות, מלפפים כל רצועה סביב מקל עבה (אפשר גם להשחיל טבעות זיתי על המקל לפני הליפוף.

מעל לכל מקל פיצה מורחים רוטב פיצה ומפזרים שוב גבינה ושומשום.

מסדרים את מקלות הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על 160 מעלות על להשחמה.

בהצלחה, חגית..

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00