FoodisGood

חיפוש

ספינג' מרוקאי מושלמים לחנוכה • מתכון מנצח!

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

ספינג' מרוקאי או זלביות מתוקות - לא משנה מה השם, מה שחשוב זה הטעם! מתכון נהדר לספינג' מרוקאי מתוקים לחנוכה, עם סירופ סוכר להשלמת המתיקות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • 40 ספינג'

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים / 50 גרם שמרית

1/2 שקית אבקת אפייה

2 ביצים

כף מלח

1 כף אלכוהול (ערק או וודקה)

4 כפות סוכר

650-750 מ"ל מי ברז

שמן עמוק לטיגון

לסירופ סוכר

4 כוסות מים רותחים

1 כוס סוכר

כמה טיפות מיץ מלימון

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה ומערבבים יחד עם שמרים, סוכר וחצי כוס מהמים. מניחים למשך 5 דקות

מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ולשים במשך 6 דקות. על הבצק להיות דביק אבל לא יותר מידי.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה. לשים שוב ומתפיחים לחצי שעה נוספת.

מחממים שמן עמוק לטיגון הזלביות, כאשר השמן רותח, עם ידיים רטובות, קורצים עיגולים עם / בלי חור במרכז וזורקים אל השמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

טובלים את הספינג' בסירופ סוכר

על אש בינונית מביאים לרתיחה מים וסוכר, מערבים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים כמה טיפות לימון, מערבבים וטובלים את הספינג' בסירופ המתוק.

לציפוי הזלביות ניתן לוותר על סירופ סוכר ובמקום זה להשתמש בסוכר / אבקת סוכר / דבש לציפוי מתוק גם כן.
--

אסור לפספס >> מתכוני סופגניות חנוכה מכל הסוגים

כל המתכונים לחנוכה מחכים לכם בעמוד הבא >> מתכונים לחנוכה

3 דירוגים וחוות דעת

שילת

ספינג טעים מאוד ממש כמו של אמא
הכנתי ויצא פצצה

אלון

טעם של אמא, עושה חשק לאכול!

אצלנו קוראים לזה זלביות ובמקום סירופ מצפים בסוכר – טעים מאוד מאוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן