עוגות שוקולד, קצפת ואגוזי לוז אישיות (פרווה)

על ידי המתכונים של אתי ממן  ,

גם עוגות פרווה יכולות להיות מושקעות! המתכון של אתי ממן לעוגות אישיות טעימות במיוחד, כשרות לפסח ומעולות כקינוח לחג ולא רק.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 10 עוגות אישיות

מצרכים למתכון

5 ביצים

2 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

4 כפות גדושות קקאו

1 כוס מים

2 כוסות קמח תופח / כשר לפסח

1 סוכר וניל

להרטבת הבסיסים

1 כוס מים רותחים

1 כפית נס קפה

1 כפית סוכר

לקצפת

2 קצפת צמחית

1 כוס מים

1 אינסטנט וניל

חצי כוס אגוזי לוז קצוצים

לציפוי

2 חפיסות שוקולד מריר מומס

כוס אגוזי לוז קצוצים

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

בקערת מיקסר מקציפים חלבון עם חצי כוס סוכר, מוסיפים שמן, קקאו, מים, קמח וסוכר וניל.

בקערה נפרדת מערבבים חלמון עם כוס וחצי סוכר, מוסיפים לקערת המיקסר וממשיכים להקציף.

מניחים 20 רינגים אישיים על תבנית תנור מרופדת בנייר כסף ומעליו נייר אפייה.

כל רינג ממלאים 1/4 גובה בתערובת הבסיס ואופים על 170 מעלות למשך 20 דקות.

מחלצים את העוגות מהרינגים.

הכנת הקצפת

מקציפים שמנת צמחית, מים, אינסטנט, עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים חצי כוס אגוזים שבורים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

סידור העוגות

שוטפים 10 רינגים.

בכוס עם מים רותחים מערבבים כפית נס קפה וכפית סוכר.

בתוך הרינגים הנקיים מסדרים את הבסיסים ואותם מרטיבים בתערובת הנס קפה.

מעל לבסיסי העוגות מזלפים (בעזרת שקית זילוף ללא צנתר) שכבת קצפת כ-2/4 גובה הרינג.

לבסוף, מניחים מעל לקצפת בסיס עוגה נוסף ועליו מורחים שוקולד מומס ומםזרים אגוזים.

מקפיאים את העוגות האישיות ללילה שלם, משחררים בליחצה מהרינג ומסירים את השקף. מעבירים למקרר עד להגשה.

חג פסח כשר ושמח, אתי ממן

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

ליהי

30/03/2015

נשמע קל וטעים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00