
עוגת מוס חלבה ושוקולד לבן
על ידי כרמית מ. דהאן עוגות
אם אתם מעוניינים להפתיע בעוגה מקצועית ממש כמו בקונדיטוריה, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. מתכון מפורט לעוגת מוס חלבה ושוקולד לבן עם בסיסי עוגיות חלבה. עוגת רושם אמיתית!
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
1 שעה
20 דקות
1 שעה 20 דקות
- רינג 20 גובה 6 ס
הוראות הכנה
הכנת עוגות הבסיס
את כל מצרכי הבסיסים מערבבים יחדיו במיקסר עם וו גיטרה.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
עובדים עם חלק אחד ואת החלק השני שומרים במקרר.
מעבדים את הבצק לכדור נוח לעבודה.
מניחים את כדור הבצק בין 2 דפי אפייה ומרדדים לעיגול מעט יותר גדול מרינג 20.
בעזרת רינג 20 קורצים עיגול גדול ויפה מן הבצק המרודד.
אופים את הבסיס בתנור חם על 170 מעלות למשך 12 דקות בדיוק.
כעת חוזרים על הפעולה עם הבסיס השני (שימו לב, ניתן ורצוי להוסיף לבצק השני טבעות שוקולד לבן).
לאחר אפייה וצינון בסיסי העוגה יש להעבירם להקפאה כדי למנוע התפרקות.
הכנת מוס חלבה ושוקולד לבן
בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים ל- 10 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את השוקולד הלבן עם ממרח החלבה.
בסיר בינוני מרתיחים 1 שמנת על הגז, כאשר הגיעה לרתיחה שופכים את השמנת לתוך קערת השוקולד והחלבה, ממתינים דקה ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
מחממים את כוס המים עם הג'לטין 20 שניות במיקרוגל ומוסיפים לקערת השוקולד תוך כדי ערבוב.
מקציפים מיכל שמנת מתוקה גדול 500 מ"ל לקצפת רכה ומקפלים את הקצפת לתוך שוקולד עד לאיחוד.
הרכבת העוגה
מניחים את הרינג על תחתית של תבנית עוגה עגולה ומרפדים מהצדדים עם נייר כסף למנוע נזילות של המוס.
יוצקים את מוס החלבה לתוך הרינג ומעבירים להקפאה לפחות 5-6 שעות, מומלץ אפילו ללילה שלם.
את עוגיית החלבה (ללא השוקולד הלבן) מניחים בתחתית הרינג כבסיס לעוגה.
מעל לבסיס מניחים את מוס החלבה (לאחר שהוקפא וחולץ מהרינג ומהשקף).
אולי יעניין אותך...










1 דירוגים וחוות דעת
דבורי
חייבים את הג'לטין?
כמה זה יהרוס אם אני לא אשתמש בזה.