עוגת סברינה מקצועית כמו בצרפת

על ידי FoodisGood  ,

עוגת סברינה היא בעצם עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר ורום. לעוגות סברינה מגוון אופציות וגרסאות, אבל סברינה כזאת עוד לא ראיתם. אמנם העוגה דורשת מעט ידע מוקדם באפייה, אבל במעקב מדויק אחר ההוראות כל אחד יוכל להכין את העוגה הנפלאה הזאת.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 1 שעה

    40 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • תבנית קוגלהוף גבוהה

מצרכים למתכון

5 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס חלב

18 גרם שמרים

2 כפות סוכר

2 ביצים גדולות XL

2/3 עד 1 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית רום

לסירופ רום

1 כוס סוכר

2/3 כוס רום

1/2 כפית תמצית וניל

לקצפת

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

כף אבקת אינסטנט וניל (אופציה)

לפירות

פירות העונה

2 כפות ריבת תותים

1 כף מים

הוראות הכנה

עם כף חמאה משמנים תבנית קוגלהוף 26 מסיליקון (אני השתמשתי בתבנית מיוחדת שקשה למצוא בארץ). הקפידו לשמן היטב כל חלק של התבנית.

מרתיחים חלב עד 114 מעלות ומעבירים לקערת מיקסר על וו גיטרה. מערבבים עם שמרים וסוכר ומניחים ל-5 דקות.

על מהירות נמוכה, מוסיפים לקערת המיקסר את הביצה הראשונה, מערבבים עד שהיא נבלעת ומכניסים את השנייה.

ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה ומנפים פנימה את הקמח, מלח ו-4 כפות החמאה הנותרת.

מעלים את המהירות לבינונית - גבוהה ומערבבים במשך 5 דקות. מגרדים את קצוות הקערה אל תוך הבצק ויוצרים כדור בצק חלק, המרקם שלו יהיה מאוד רך, זה בסדר. עוטפים את הקערה במגבת לחה ומאפשרים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את גודלו (כשעה).

לאחר תפיחה ראשונה, מוסיפים לבצק את הרום ומקפלים אותו לבצק רק עד לערבוב (בעדינות). מכסים ומניחים לתפיחה שנייה למשך 50 דקות.

בינתיים, מחממים את התנור ל-185 מעלות ומכינים את סירופ הרום: על אש גבוהה בסיר קטן מערבבים סוכר ו2 כוסות מים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומוסיפים את הרום והווניל, מערבבים ומניחים בצד.

אופים את העוגה במשך 30 דקות (או עד שקיסם יוצא לח ונקי). מאפשרים לעוגה להתקרר, ולאחר מכן מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה מרופדת בנייר אפייה.

על גבי העוגה יוצקים את סירופ הרום, חשוב לשים לב לצקת את הרום ביסודיות כך שיכסה את כל העוגה.

מכינים קצפת

מקציפים יחדיו שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט וניד במשך 3-4 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף וממלאים את החור בקצפת, כמעט עד הסוף. שומרים קצת קצפת בצד לקישוט.

פירות מבריקים

ממקמים את הפירות הרצויים במרכז העוגה

מערבבים ריבת תותים עם מים בכוס קטנה, מחממים במיקרוגל במשך 40 שניות, מערבבים שוב ויוצקים על גבי הפירות.

לאחר מספר דקות, חלק מהפירות יתחילו לשקוע לתוך הקצפת. למעוניינים להגיש את העוגה בשיא יופייה מומלץ להשלים את שלב הפירות רק לפני ההגשה.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

גילי

31/07/2015

תודה…!!!! 🙂

foodisgood

31/07/2015

היי גילי, הכוונה לשמרים יבשים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

גילי

30/07/2015

וואווו!!!
אני רוצה להכין לשבת.. הכוונה במצרכים זה לשמרים טריים או יבשים???

רבקה

19/12/2014

מהמם מהמם מהמם
הולכת להכין עם תותים ובננות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00