FoodisGood

חיפוש

מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן

על ידי FoodisGood  ,

עוגת שוקולד בלי קמח, פשוטה, נמוכה ומאוד טעימה. מתאימה לרגישים לגלוטן וגם כשרה לפסח. עוגה מאוד קלה להכנה שכל אחד יכול להכין בגרסת פרווה או חלבית.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית 28/26

מצרכים למתכון

לעוגה

200 גרם חמאה או מחמאה לעוגה פרווה

6 ביצים L

300 גרם שוקולד מריר

כוס סוכר

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (לא חובה)

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה (קטנה) או ריץ' לעוגה פרווה

הוראות הכנה

הכנת העוגה

את החמאה מניחים בקערה וממיסים במיקרוגל 30 שניות, מוציאים, מועכים טיפה עם מזלג.

מפוררים לתוך החמאה 300 גרם שוקולד מריר ומכניסים לעוד 30 שניות, מערבבים וממשיכים כך עד להמסה מוחלטת.

לאחר המסה מערבבים את החמאה ושוקולד היטב בעזרת מטרפה, אם צריך מעבירים לקערה גדולה יותר.

מפרידים ביצים ומוסיפים לתערובת השוקולד חלמונים, בזה אחר זה, עד שהחלמונים נבלעים בבלילה.

זה הזמן להוסיף את אגוזי הלוז הקצוצים אם אוהבים - אפשר בהחלט לוותר.

בקערת מיקסר מקציפים יחדיו חלבונים וסוכר במשך מספר דקות עד לקבלת קרם יציב.

מקפלים בהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת השוקולד.

משמנים תבנית 28 / 26 (אם רוצים עוגה גבוהה יותר ניתן להשתמש בתבנית 24).

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ואופים בתנור חם על 160 מעלות במשך 40-55 דקות, תלוי בתנור ובגודל התבנית. העוגה מוכנה כשקיסם במרכז יוצא לח עם מעט פירורים.

מניחים את העוגה לצינון על השיש ובינתיים מכינים ציפוי.

הכנת הציפוי

בקערת מיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה במשך דקה.

שוברים לתוך השתמנת החמה 100 גרם שוקולד ומערבבים היטב עם מטרפה.

אם השוקולד לא נמס לחלוטין מכניסים את התערובת שוב למיקרוגל לעוד 30 שניות.

יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה באופן שווה, מצננים כחצי שעה בטמפ' החדר ומכניסים למקרר עד להתייצבות הציפוי.

בתבנית 28 יוצאות עוגה נמוכה יחסית, אך מוצלחת מאוד.
לעוגה גבוהה השתמשו בתבנית 26/24.

מבשלים ללא גלוטן על בסיס קבוע? מעולה! יש לנו כמה עמודים שיעשו לכם חיים קלים:

2 דירוגים וחוות דעת

טומי

הייי אני לא גר בארץ…..רציתי לדעת כמה מ"ל יש בחבילת שמנת מתוקה בארץ

ליאת קאדר

וואו ממש מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן