FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שבלולי שמרים במילויים שונים

על ידי FoodisGood  

המתכון של חזי שמיר לעוגת שמרים בצורת שבלולים עם מלית קקאו. לעוגה אפשרות למגוון מילויים. עוגת שמרים מתוקה שמתאימה לאירוח בכל הזדמנות.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

מצרכים למתכון

לבצק:

1 קילו קמח מנופה.

1 כוס סוכר.

2 כפות שמרים יבשים.

1 כוס שמן.

2 ביצים.

2 כוסות מים פושרים.

למילית:

8 כפות קקאו.

2 כוסות סוכר.

4 כפות פודינג ווניל.

1 כוס שמן.

ניתן להשתמש במליות מוכנות של פרג או תפוחים וכדומה.

הוראות הכנה

לשים במיקסר את כל החומרים של הבצק עד שמתקבל בצק רך וגמיש, להתפיח במשך חצי שעה, ללוש שנית ולהתפיח שוב חצי שעה, ללוש ולהניח להתפחה כשעה נוספת.

נכין בינתיים את המלית: ראשית נערבב את כל החומרים היבשים ולאחר מכן נוסיף את השמן ונערבב היטב.

נרדד בצק, נמרח עליו שכבה דקה מהמלית, נגלגל לצורת נקניק ונפרוס לפרוסות שוות בגובה התבנית. נניח את הפרוסות כאשר הן עומדות על הצד החתוך, נשאיר מעט רווח בין עיגול למשנהו מפני שבאפייה הם מתנפחים ומתפשטים. נמרח ביצה ונכניס לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות. נאפה בערך 15 דקות, עד שמשחים.

מי שמעוניין יכול לקלוע או לעשות פסים בתבניות אינגליש קייק!
בגמר האפייה ניתן למרוח סירופ סוכר על העוגה בצאתה מהתנור.
ממיסים כוס סוכר בשתי כוסות מים מוסיפים מעט לימון סחוט ומעט תמצית וניל.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן