פיצה על בצק כרובית

על ידי FoodisGood  ,

אם אתם מעוניינים להפחית את כמות הפחמימות, אבל פשוט לא יכולים בלי פיצה, הנה מתכון מעולה ומפתיע לפיצה על בצק כרובית פריך.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

  • פיצה אחת

מצרכים למתכון

ראש כרובית (לא מבושל)

1 כוס פתיתי גבינה צהובה

1 ביצה טרופה

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

שמן זית

על הפיצה

רוטב פיצה

גבינה צהובה / מוצרלה

תוספות

הוראות הכנה

שוטפים היטב ראש כרובית, מסירים את העלים והגבעולים וקוצצים את הפרחים לקוביות קטנות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם של אורז. לחלופין, ניתן לגרר את הכרובית על הצד הדק בפומפייה.

מניחים את הכרובית הגרוסה בקערה מתאימה למיקרוגל יחד עם 1/4 כוס מים ומחממים במשך 4 דקות. עוצרים, מערבבים וממשיכים ל-4 דקות נוספות.

בקערה בינונית מערבבים את הכרובית עם הגבינה והביצה עד לאיחוד מוחלט. מוסיפים את האורגנו, שום ומלח ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.

על גבי נייר האפייה מרדדים את הבצק כרובית לכדי פיצה עגולה (ודקה) ומושחים בשמן זית.

מורחים רוטב פיצה, מוסיפים גבינה ותוספות - בבצק כרובית אין כל צורך להשאיר שוליים נקיות.

אופים בחום של 180 מעלות, במשך 15 דקות, מצנים מעט ופורסים.

המתכון לבצק כרובית מעולה גם ללא תוספת גבינה צהובה. כדי להפוך את המתכון לבריא יותר פשוט הוסיפו רוטב פיצה ותוספות מעל וותרו על הגבינה הצהובה, היא נמצאת כבר בבצק.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00