פנקוטה – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood  ,

פנקוטה הוא קינוח מש קל להכנה, ההכנה לא מסובכת וגם לא לוקחת הרבבה זמן. זה הוא מתכון קל ופשוט לפנקוטה שיוצאת לא פחות ממקצועית. לאחר ההקפאה מתקבל קינוח כוסות מרשים וטעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 5 דקות

    10 דקות

    15 דקות

  • 8 מנות

מצרכים למתכון

1 ליטר שמנת מתוקה (כ 4 כוסות)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

2 כפיות תצית וניל

2 ג'לטין (כ 1/2 4 כפיות)

6 כפות מים קרים (90 מ"ל)

להגשה - 50 גרם שוקולד חלב מגורר

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עם סוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין. ברגע שהסוכר נמס, מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל.

מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים למשך 8 דקות.

בינתיים, משמנים קלות 8 כוסות הגשה (או כוסות יין).

מוזגים את המים עם הג'לטין לתוך השמנת החמה ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לגמרי. מעבירים את הפנקוטה לכוסות הגשה משומנות ומקפיאים במשך 2-4 שעות.

לחילוץ הפנקוטה יש לעבור עם סכין חדה על הקצוות ולהפוך את כוסות ההגשה על צלחת. מפזרים מעט שוקולד מגורר ומגישים קר.

המלצה לחילוץ הפנקוטה - במידה ושלב החילוץ משתבש, מומלץ להניח את כוסות ההגשה בקערה עם מעט מים חמים בתחתית.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00