
קרמבו ביתי משובח
על ידי FoodisGood קינוחים
המתכון של מידר בר גרגי (חלומות מתוקים) לקרמבו ביתי משובח במילוי מרנג איטלקי. מתכון מושלם לימי החורף הקרים, כשרוצים משהו מתוק בהכנה ביתית.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
40 דקות
15 דקות
55 דקות
מצרכים למתכון
למילוי הקרמבו (מרנג איטלקי)
200 גרם חלבונים
360 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה (אם אין ניתן להחליף בסוכר באותה הכמות)
100 גרם מים
לבסיס הקרמבו
עוגיות אוריאו פתוחות
לציפוי שוקולד
350 גרם שוקולד מריר
כפיות שמן
הוראות הכנה
מכינים מרנג איטלקי
מכינים סירופ סוכר: מניחים בתוך סיר על הגז סוכר, גלוקוזה ומים ומביאים לטמפרטורה של 117-121 מעלות.
במקביל מקציפים את החלבונים במיקסר רק עד לקבלת קצף אוורירי ולא חזק.
ממשיכים להקציף וכאשר הקצף מתייצב אך לא מתקשה, מוסיפים לתוכו את הסירופ בהדרגה ותוך כדי ערבוב במהירות בינונית. כאשר התערובת מתקשה מורידים למהירות איטית וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתקררת.
מעבירים את תערובת המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק.
מרכיבים את הקרמבו
פותחים עוגיות אוריאו והן משמשות לנו כתחתית מעולה. מעל לכל עוגייה מזלפים מרנג איטלקי. מדרים על מש ומעבירים למקפים למשך 10 דקות
טובלים את הקרמבו בשוקולד
בינתיים מכינים סירופ שוקולד ע"י המסת שוקולד מריר יחד עם שמן בבן מארי (או במיקרוגל). מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה.
מוציאים את הקרמבו מהמקפיא וטובלים בשוקולד. מסדרים על מגש ומניחים במקפיא עד להגשה.