FoodisGood

עוגת פצפוצי אורז ו-3 סוגי שוקולד ללא אפייה

על ידי FoodisGood  , , ,

המתכון של אודליה כהן הרשקוביץ' לעוגת 3 סוגי שוקולד עם פצפוצי אורז וגנאש שוקולד. עוגת שוקולד מושחתת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • תבנית 20X15

מצרכים למתכון

לשכבות פצפוצי אורז

150 גרם שוקולד חלב

150 גרם שוקולד לבן

150 גרם שוקולד מריר

3 כוסות פצפוצי אורז

לשכבת הגנאש

2 חפיסות שוקולד מריר

1 גביע שמנת מתוקה

1 חפיסת שוקולד לבן

הוראות הכנה

נשתמש ב-3 קערות, בכל קערה נניח 1 כוס פצפוצי אורז.

בבן מארי נמיס תחילה שוקולד מריר, נשפוך לקערת פצפוצי אורז ונערבב היטב. נשטח את שכבת השוקולד המריר עם פצפוצי האורז לתחתית התבנית ונכניס למקרר ל-10 דקות.

נמיס את השוקולד הלבן בבן מאיר, נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר שכבה מעל לשכבת השוקולד המריר שבתבנית. נכניס למקרר ל-10 דקות.

נמיס את שוקולד החלב בבן מאיר, נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר שכבה מעל לשכבת השוקולד הלבן שבתבנית. נכניס למקרר ל-10 דקות.

בסיר קטן נחמם שמנת מתוקה, כשחמה נסגור את האש, נכניס פנימה שוקולד מריר ונערבב היטב עד לקבלת גנאש שוקולד סמיך.

נשטח את גנאש השוקולד בתבנית, נמיס שוקולד לבן בבן מארי ונזלף מעל לגנאש השוקולד בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף.

נשמור את העוגה במקרר עד להגשה.

8 דירוגים וחוות דעת

היי שירן,
המסה בבן מארי = יש להניח קערת נירוסטה מעל לסיר עם מים חמים על להבה בינונית ובה להמיס את השוקולד.

שירן

מה זה בבן מאיר?

היי עדי,
במקום שמנת מתוקה ניתן להשתמש בשמנת צמחית.

עדי

היי מה אפשר להחליף במקום שמנת מתוקה??

היי אילנה,
כדי לרכך את העוגה יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

אילנה

העוגה יצאה מאוד קשה ולא היה אפשרי לחתוך אותה. אני ממלמצה להוסיף שמנת בכל שכבה כי אחרת זה אבן .

תמר מויגל

עוגה מדהימה וטעימה כדי לעשות אותה

חגית

עם איזו כוס צריך למדוד??

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן