
עוגת פצפוצי אורז ו-3 סוגי שוקולד ללא אפייה
על ידי FoodisGood מתכונים ללא גלוטן, מתכונים קלים, עוגות, קינוחים
המתכון של אודליה כהן הרשקוביץ' לעוגת 3 סוגי שוקולד עם פצפוצי אורז וגנאש שוקולד. עוגת שוקולד מושחתת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
-
20 דקות
20 דקות
- תבנית 20X15
הוראות הכנה
נשתמש ב-3 קערות, בכל קערה נניח 1 כוס פצפוצי אורז.
בבן מארי נמיס תחילה שוקולד מריר, נשפוך לקערת פצפוצי אורז ונערבב היטב. נשטח את שכבת השוקולד המריר עם פצפוצי האורז לתחתית התבנית ונכניס למקרר ל-10 דקות.
נמיס את השוקולד הלבן בבן מאיר, נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר שכבה מעל לשכבת השוקולד המריר שבתבנית. נכניס למקרר ל-10 דקות.
נמיס את שוקולד החלב בבן מאיר, נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר שכבה מעל לשכבת השוקולד הלבן שבתבנית. נכניס למקרר ל-10 דקות.
בסיר קטן נחמם שמנת מתוקה, כשחמה נסגור את האש, נכניס פנימה שוקולד מריר ונערבב היטב עד לקבלת גנאש שוקולד סמיך.
נשטח את גנאש השוקולד בתבנית, נמיס שוקולד לבן בבן מארי ונזלף מעל לגנאש השוקולד בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף.
שיתוף >>
8 דירוגים וחוות דעת

24/04/2016
היי שירן,
המסה בבן מארי = יש להניח קערת נירוסטה מעל לסיר עם מים חמים על להבה בינונית ובה להמיס את השוקולד.
שירן
21/04/2016
מה זה בבן מאיר?

12/03/2016
היי עדי,
במקום שמנת מתוקה ניתן להשתמש בשמנת צמחית.
עדי
09/03/2016
היי מה אפשר להחליף במקום שמנת מתוקה??

01/02/2016
היי אילנה,
כדי לרכך את העוגה יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
אילנה
30/01/2016
העוגה יצאה מאוד קשה ולא היה אפשרי לחתוך אותה. אני ממלמצה להוסיף שמנת בכל שכבה כי אחרת זה אבן .
תמר מויגל
19/01/2016
עוגה מדהימה וטעימה כדי לעשות אותה
חגית
30/12/2015
עם איזו כוס צריך למדוד??