כרובית פריכה ברוטב אסייאתי

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  ,

מנת פרחי כרובית בטמפורה משודרגים עם רוטב אסייאתי. מנה קלה להכנה, מרשימה וטעימה במיוחד כמנה ראשונה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 15 דקות

    25 דקות

    40 דקות

  • ראש כרובית

מצרכים למתכון

לכרובית

1 ראש כרובית קטן או 1/2 חבילת כרובית קפואה

כף מלח

מים רותחים

לטמפורה

3 ביצים

3 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

לרוטב

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות רוטב סויה

כף סוכר חום

מעט פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב צ'ילי

2 כפות חומץ

להגשה

כוסברה קצוצה

שקדים פרוסים

הוראות הכנה

נתחיל בריכוך הכרובית: נפרק את הכרובית לפרחים ונרתיח בסיר גדול עם מים רותחים וכף מלח עד לריכוך, כ-7 דקות.

נמשיך בהכנת הבלילה: בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי בלילת הטמפורה היטב עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.

נסנן את הכרובית מנוזלים ונייבש, נחמם שמן עמוק לטיגון.

נטבול כל פרח כרובית בבלילה ונזרוק לשמן, נטגן עד להזהבה ונוציא למגבת נייר.

בקערה קטנה נערבב היטב את כל מצרכי הרוטב ונשפוך אותו על הכרובית בעודה חמה.

נפזר כוסברה ושקדים ונגיש.

אם הגעתם עד לכאן אתם בטוח מתים על כרובית! אז קבלו את 6 המתכונים המובילים שלנו:

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

צחי

31/03/2016

יצא מאוד טעים, לא השתמשתי בשקדים והחלפתי לימון בחומץ.
אגב הייתי מוסיף למתכון טריאקי ואז מפחית בסוכר ובסויה. שידרוג משמעותי שתמיד הולך עם כרובית

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00