
כרובית פריכה ברוטב אסייאתי
על ידי המתכונים של אורה ארגוב מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים
מנת פרחי כרובית בטמפורה משודרגים עם רוטב אסייאתי. מנה קלה להכנה, מרשימה וטעימה במיוחד כמנה ראשונה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
15 דקות
25 דקות
40 דקות
- ראש כרובית
מצרכים למתכון
לכרובית
1 ראש כרובית קטן או 1/2 חבילת כרובית קפואה
כף מלח
מים רותחים
לטמפורה
3 ביצים
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
לרוטב
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר חום
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות חומץ
להגשה
כוסברה קצוצה
שקדים פרוסים
הוראות הכנה
נתחיל בריכוך הכרובית: נפרק את הכרובית לפרחים ונרתיח בסיר גדול עם מים רותחים וכף מלח עד לריכוך, כ-7 דקות.
נמשיך בהכנת הבלילה: בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי בלילת הטמפורה היטב עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
נסנן את הכרובית מנוזלים ונייבש, נחמם שמן עמוק לטיגון.
נטבול כל פרח כרובית בבלילה ונזרוק לשמן, נטגן עד להזהבה ונוציא למגבת נייר.
בקערה קטנה נערבב היטב את כל מצרכי הרוטב ונשפוך אותו על הכרובית בעודה חמה.
נפזר כוסברה ושקדים ונגיש.
אם הגעתם עד לכאן אתם בטוח מתים על כרובית! אז קבלו את 6 המתכונים המובילים שלנו:

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
צחי
יצא מאוד טעים, לא השתמשתי בשקדים והחלפתי לימון בחומץ.
אגב הייתי מוסיף למתכון טריאקי ואז מפחית בסוכר ובסויה. שידרוג משמעותי שתמיד הולך עם כרובית