דג קרפיון בתנור • מתכון מנצח
על ידי FoodisGood דגים, מנות ראשונות, מתכונים בריאים, מתכונים קלים, עיקריות
מתכון קל ובטוח להכנת דג קרפיון אפוי בתנור. מעדן אמיתי, מנה המתאימה להגשה לאורחים, או ארוחת ערב ארומתית וטעימה במיוחד.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
15 דקות
40 דקות
55 דקות
- 3-4 סועדים
מצרכים למתכון
3-4 ק"ג דגי קרפיון
1/4 כוס שמן זית
2 עלי דפנה
1 בצל
1 גבעול שמיר טרי
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים בעדינות את תחתית תבניה האפייה בשמן זית.
מתבלים את דגי הקרפיון במלח ופלפל מבפנים ומבחוץ.
פורסים את הבצל, קוצצים את השמיר וממלאים את פנים הדג.
מניחים את עלי הדפנה מעל הקרפיון ומתבלים במיץ לימון.
מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות עד להשחמה.