דלורית אפויה בתנור בתיבול מדהים
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, תוספות
מתכון לדלורית אפויה בתנור שקל להכין והכי כיף לאכול כתוספת לארוחה. הדלורית מלאה בערכים תזונתיים, משביעה ויכולה אף לשמש כארוחת ערב קלילה בפני עצמה.
- זמן עבודה: 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
5 דקות
40 דקות
45 דקות
- 2 דלוריות קטנות
מצרכים למתכון
2 דלוריות קטנות
5 כפות שמן זית
מעט טימין או רוזמרין (לא חובה, רק אם אוהבים)
3 כפיות דבש / סילאן
3 כפיות רוטב צ'ילי חריף (אפשר גם מתוק)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
הוראות הכנה
את הדלוריות נשטוף היטב ונחצה לאורך, אין צורך לקלף. אם יש גרעינים נוציא אותם בעזרת כף או סכין.
נסדר את הדלוריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה קטנה נערבב שמן זית עם דבש, צ'ילי ושום.
נמרח את הרוטב על גבי הדלוריות ונפזר מלח, פלפל וטימין / רוזמרין.
נאפה את הדלוריות בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, הדלורית מוכנה כשהיא רכה ושחומה.
ניתן להכין מתכון פשוט יותר של דלורית עם שמן זית, מלח ופלפל בלבד. הדלורית יוצאת טעימה מאוד גם כך.