דג דניס בתנור מתכון

דג דניס בתנור • מתכון מנצח שאתם חייבים לאמץ!

על ידי אילנית בניזרי  , , , ,

מתכון מעולה להכנת דניס בתנור - המתכון מאוד קל ומתאים להכנת דג דניס שלם בתנור. הדניס הוא דג נוח מאוד לאכילה כדג שלם. בשרו עסיסי, מה שהופך אותו למתאים מאוד לאפייה בתנור.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 6-8 דגי דניס שלמים

מצרכים למתכון

6 נתחים של דג דניס שלם או פילה

להשריית הדניס

2 כפות מלח

חצי לימון

לציפוי הדניס

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

חופן כוסברה קצוצה דק

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית כורכום

1/4 כוס שמן זית

כף מים

מעט מלח גס

מעט תבלין צ'ילי גרוס

מעט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

כל דג חורצים עם סכין ב-3 פסים.

פורסים נייר אפייה עם השיש ומסדרים את דגי הדניס זה לצד זה, ממליחים היטב וסוחטים חצי לימון באופן שווה.

משרים את הדגים בלימון ומלח למשך חצי שעה ולאחר מכן שוטפים היטב.

מסדרים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

קוצצים את הירק, לוקחים 1/4 מכמות הירק ומכניסים לבטן הדג.

מערבבים בקערה קטנה שום, כורכום, שמן זית ומים. שופכים על גבי הדגים ומעסים היטב.

למעלה מפזרים מלח גס, תבין צ'ילי, פלפל שחור ואת הירק שקצצנו.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור חם למשך 20 דקות.

אחרי 20 דקות אפייה מסירים את נייר הכסף ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

בעזרת כף ובזהירות מרטיבים את הדגים ברוטב שנוצר בתבנית, אופים עוד 20 דקות.

מוציאים וסוחטים חצי לימון מעל לדגים המוכנים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00