
מתכון ללחם צ'פאתי הודי שטוח
על ידי FoodisGood לחם ומאפים
האוכל ההודי תופס תאוצה ומתחיל אט אט להיכנס למטבח הישראלי. לחם הצ'פאתי המסורתי הוא אחד מהמתכונים הקלים והטעימים שלמסות ההודית יש להציע לנו. את הלחם מכנים מ-3 מצרכים בסיסיים, בלי שמרים ובלי תנור.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
20 דקות
20 דקות
40 דקות
- 4-5 צ'פאתי
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הוראות הכנה
נתחיל בלישת הקמח יחד עם המלח והמים עד לקבלת בצק אחיד.
מבצק הצ'פאתי ניצור 4-5 כדורים קטנים שווים בגודלם.
נקמח משטח עבודה ונרדד כל כדור לעיגול קטן בגודל של פיתה לערך.
על להבה גבוהה נחמם מחבת כבדה ללא שמן.
כעת נאפה את לחם הצ'פאתי על המחבת החמה מספר שניות, נהפוך ונאפה עוד מספר שניות עד שנוכל לראות בועות קטנות על פני הלחם.
לאחר אפיית כל הלחמים, נסיר את המחבת מהאש וניעזר במלקחיים בכדי לסיים את אפיית הצ'פאתי על אש גלויה: נניח את הצ'פאתי על אש גלויה למשך כמה שניות עד שהוא מתנפח, נסיר מהאש ונגיש חם.