
מתכון ללחם צ'פאתי הודי שטוח
על ידי FoodisGood לחם ומאפים
האוכל ההודי תופס תאוצה ומתחיל אט אט להיכנס למטבח הישראלי. לחם הצ'פאתי המסורתי הוא אחד מהמתכונים הקלים והטעימים שלמסות ההודית יש להציע לנו. את הלחם מכנים מ-3 מצרכים בסיסיים, בלי שמרים ובלי תנור.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
20 דקות
20 דקות
40 דקות
- 4-5 צ'פאתי
מצרכים למתכון
1 כוס קמח מלא
מעט מלח
חצי כוס מים חמימים, לא רותחים
הוראות הכנה
נתחיל בלישת הקמח יחד עם המלח והמים עד לקבלת בצק אחיד.
מבצק הצ'פאתי ניצור 4-5 כדורים קטנים שווים בגודלם.
נקמח משטח עבודה ונרדד כל כדור לעיגול קטן בגודל של פיתה לערך.
על להבה גבוהה נחמם מחבת כבדה ללא שמן.
כעת נאפה את לחם הצ'פאתי על המחבת החמה מספר שניות, נהפוך ונאפה עוד מספר שניות עד שנוכל לראות בועות קטנות על פני הלחם.
לאחר אפיית כל הלחמים, נסיר את המחבת מהאש וניעזר במלקחיים בכדי לסיים את אפיית הצ'פאתי על אש גלויה: נניח את הצ'פאתי על אש גלויה למשך כמה שניות עד שהוא מתנפח, נסיר מהאש ונגיש חם.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!