עוגת שיש קפה עם שמן זית

על ידי FoodisGood  

שילוב של קפה ושמן זית שהופך את עוגת השיש הזאת לנימוחה וטעימה במיוחד, עוגה נהדרת לכל מטרה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה

    1 שעה 25 דקות

  • תבנית עגולה עם חור

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתייה

¼ כפית מלח

½ כוס קקאו

2 כוסות סוכר, מחולקות

1/2 כוס אספרסו חלש בטמפרטורת החדר

1 כוס שמן זית כתית מעולה

1 כפית תמצית וניל

5 ביצים L

1 כוס חלב

הוראות הכנה

נמקם תבנית במרכז התנור ונחמם אותו ל-175 מעלות.

בקערה גדולה נערבב קמח עם אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

בקערה נפרדת נערבב קקאו עם 1/2 כוס סוכר וקפה.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף יחדיו את הסוכר שנותר, שמן ותמצית וניל עד לתערובת אחידה.

נוסיף את הביצים, בזו אחר זו עד לבלילה אחידה.

תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה נוסיף לקערה את החלב ותערובת הקמח לסירוגין ונערבב רק עד לבלילה אחידה וללא גושים.

נעביר חצי מכמות הבלילה לקערה נפרדת ולה נוסיף את אבקת הקקאו, נערבב עד שהבלילה נצבעת.

נשמן תבנית סטנדרטית עם חור בעזרת ספריי שמן וניצוק לתוכה 1/3 מהבלילה הלבנה, מעל לבלילה הלבנה ניצוק 1/3 מבלילת הקקאו וחוזר חלילה, אין צורך לערבב צורת השיש תיווצר מעצמה.

נאפה את העוגה בתנור חם במשך שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

נצנן את העוגה לחלוטין ונשמור עטופה בניילון נצמד עד 3 ימים.

שתפו את המתכון >>

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.