מתכון לקוקילידה ביתית במילוי קרם וניל
על ידי Moran Turgeman קינוחים
מי צריך לקנות גלידת קוקילידה כשאפשר להכין אחת לא פחות מוצלחת בבית? מתכון מעולה לגלידת קוקילידה טעימה במיוחד בלי אפייה כלל. קל, פשוט והכי טעים.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
45 דקות
45 דקות
- כ- 14 גלידות
מצרכים למתכון
לעוגיות הקוקילידה
500 גרם פתי בר רגיל או שוקולד
70 גרם חמאה
3 כפות גדושות קקאו
כף תמצית רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
למילוי קרם ווניל
1 מיכל של שמנת מתוקה
1 שקית פודינג בטעם וניל
1/2 כוס חלב
1/2 כוס חלב מרוכז ממותק
לציפוי בצדדים
100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים
הוראות הכנה
הכנת העוגיות
את הפתי בר מרסקים.
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים לסיר קקאו, תמצית רום, סוכר וחלב ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
שופכים את תערובת החמאה המומסת על הפתי בר ומערבבים טוב.
משטחים את עיסת הפתי בר על ניייר אפייה ומהדקים, מניחים על מגש ומכניסים למקרר לחצי שעה לצורך התייצבות.
הרכבת הקוקילידה
בזמן שהעוגיות במקרר מקציפים יחדיו את כל מצרכי קרם הווניל עד לקבל קצף יציב.
מוציאים את העוגיות מהמקרר וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות (אפשר להשתמש גם בכוס).
מעבירים את קרם הווניל לשקית זילוף ומזלפים על חצי כמות מהעוגיות בנדיבות ובצורה אחידה. סוגרים לקוקילידה עם עוגייה שניה מעל לקרם הווניל.
מגלגלים את הקוקילידות המוכנות באגוזי הלוז המסוכרות לציפוי אחיד.
לאחסון הגלידות יש להשתמש בקופסה סגורה, ממקמים במקפיא.