פשטידת עגבניות ומוצרלה מוקרמת בתנור
על ידי מתוק לי פשטידות וקישים
פשטידת עגבניות ומוצרלה בסגנון איטלקי שמכינים בצ'יק צ'ק, מושלמת לאירוח חלבי. פשטידה מגרה וטעימה במיוחד שלא תשאיר את האורחים אדישים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
20 דקות
35 דקות
55 דקות
- תבנית בינונית
מצרכים למתכון
לפשטידה
3 עגבניות קשות
2 ביצים
3-4 כפות קמח
3/4 כוס שמנת לבישול
100 גרם גבינת מוצרלה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אורגנו מיובש
קורט סוכר
לשכבה עליונה
2 עגבניות גדולות
10 זיתים מגולענים
4-5 פרוסות גבינה צהובה
הוראות הכנה
את גבינת המוצרלה הקשה נגרר בפומפייה.
את העגבניות נחתוך לקוביות קטנות.
בקערה גדולה נערבב את כל חומרי הפשטידה עד לתערובת אחידה.
נשמן תבנית בינונית וניצוק לתוכה את תוכן הפשטידה.
נאפה את פשטידת העגבניות בתנור חם על 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
נוציא את הפשטידה מהתנור, נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות.
מעל פשטידה האפויה נסדר שכבות של עגבניות / גבינה צהובה כמו קלפים, נפזר את הזיתים.
נחזיר לתנור לאפייה של 10-15 דקות, עד שהשכבה העליונה מתרככת והגבינה נמסה.
3 דירוגים וחוות דעת
אנונימית
היי,
מדוע הפשטידה יוצאת נמוכה?
עשיתי אותה בתבנית זכוכית טיפה קטנה מ דף a4. קצת מבאס.
היי עדי,
השמנת היא הבסיס של הפשטידה ולא כדאי להמיר אותה במרכיב אחר.
באופן כללי, הפשטידה לא דלה בקלוריות.
אם את מחפשת מתכון לפשטידה בריאה נסי את המתכון הבא: פשטידת ירקות עשירה
עדי שוורץ
שאלה: האם יש אפשרות להמיר את השמנת במשהו יותר דל קלוריות ?