עוגת ריבה ופירורים (בצק פריך)
על ידי FoodisGood עוגות
המתכון של ישראלה אזולאי לעוגת ריבה ופירורים נוסטלגית, קלה להכנה וממכרת! מדובר מעוגת בצק עם ריבה. בסיום האפייה מתקבלת עוגה עסיסים וטעימה במיוחד לאוהבי הריבה.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
10 דקות
45 דקות
55 דקות
- 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון
לבצק פריך פירורים
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
לעוגת ריבה
3 ביצים M
1 גביע שמנת חמוצה
5-6 כפות ריבה גדושות
הוראות הכנה
הכנת בצק פריך פירורים
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או עם מערבל ידני) לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פריך במקרם פירורים.
מוציאים שליש מבצק הפירורים ומניחים בצד.
הכנת עוגת ריבה
מוסיפים לקערה ביצים ושמנת ומערבלים עד לקבלת בלילה סמיכה.
מעבירים את בלילת העוגה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
מחממים ריבה במיקרוגל ומורחים על הבלילה באופן שווה.
מעל לריבה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד.
אפיית העוגה
אופים את העוגה בתנור חם על 180 מעלות למשך רבע שעה.
מורידים ל-170 מעלות וממשיכים באפיית העוגה עוד כחצי שעה.
בודקים עם קיסם, העוגה צריכה לתפוח ולהיות אוורירית ורכה.
מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ופורסים רק לאחר צינון.
אני השתמשתי בריבת תותים, ניתן להשתמש בכל ריבה שאוהבים.
כמו כן, פיזרתי על הפירורים קוקוס, ניתן לפזר אגוזים או כל תוספת שאוהבים.
2 דירוגים וחוות דעת
רות
כמה שמן אפשר לשים במקום חמאה
ה
לא מצאה לי גבוהה כמו בתמונה, לא השתמשתי ב2 אינגליש אלא תבנית 26, אולי בגלל זה?