מפרום חצילים ברוטב עגבניות עסיסי

על ידי FoodisGood  ,

מפרום חצילים מוצלח מתחיל בפרטים הקטנים, רסק העגבניות במידה הנכונה שמשתלב הן בציפוי החצילים והן ברוטב, תערובת בשר מתובלת ורוטב עשיר בטעמים. מנה עיקריות מיוחדת ומעולה לשבתות ולחגים.

  • זמן עבודה: 55 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 25 דקות
  • 55 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 25 דקות

  • 6-8 סועדים

מצרכים למתכון

לחצילים:

2 חצילים גדולים

מעט מלח

למילוי בשר:

1/2 ק"ג בשר טחון

בצל גדול קצוץ דק

מעט לחם / פרורי לחם

שן שום קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

תבלינים : פפריקה, בהרט לקציצות, קינמון, מלח פלפל, מרק עוף, כורכום

לציפוי:

2 ביצים טרופות

3 כפות רסק עגבניות

1 כוס קמח

לרוטב עגבניות:

בצל חתוך לרצועות

2 שיני שום

1 כף שמן

8 כפות רסק עגבניות

1.5 כוסות מים רותחים

פפריקה

מלח פלפל

כמון

הוראות הכנה

תחילה נטפל בחצילים:

נחתוך את החצילים לפרוסות עבות עגולות ובמרכז כל פרוסה ניצור עוד חתך (לא עד הסוף) שייצור כיס קטן.

נסדר את החצילים על משטח ונפר עליהם מלח, נניח לשעתיים בכדי להיפטר מהמרירות.

נמשיך למילוי הבשר:

בקערה גדולה נערבב בעזרת הידיים את הבשר הטחון עם לחם, שום, בצל, פטרוזיליה ותבלינים לעיסה אחידה.

נניח את תערובת הבשר מכוסה במקרר לספיגת טעמים.

נרכיב את המפרום, נצפה ונטגן:

לאחר שהחצילים הורשו במלח נשטוף אותם היטב ונייבש בעזרת מגבות נייר.

נחמם שמן עמוק במחבת רחבה, גדולה וכבדה.

מעיסת הבשר ניצור כדורים קטנים כמו קציצות.

ניקח פרוסת חציל ונכניס פנימה את קציצת הבשר.

נסדר 2 קעריות - האחת עם ביצה טרופה יחד עם רסק עגבניות והשנייה עם קמח.

נטבול את החצילים הממולאים בביצה ואז בקמח, נצפה היטב מכל הצדיים ונטגן בשמן החם עד להזהבה משני הצדדים, נוציא למגבת נייר.

נכין את הרוטב:

את רסק העגבניות נערבב במים רותחים.

בסיר גדול ורחב נטגן בצל בשמן ולאחר מכן נוסיף שום.

נשפוך כחצי מכמות הרוטב מעל לבצלים המטוגנים ונערבב.

נקשט עם פטרוזיליה טרייה או כל ירק טרי אחר ונגיש חם לצד אורז או קוסקוס.

נסדר את המפרום המטוגנים בסיר, בשכבה אחת, צפופים וקרובים זה לזה.

נשפוך מעל לחצילים את שארית הרוטב, כך שהחצילים יהיו מכוסים ברוטב.

נבשל את המפרום על אש בינונית במשך שעה ורבע.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00