“געת” אתיופי – בצק חם עם גומה ורוטב

על ידי oritzeneva

המתכון של Lior Yitzhak Mekonen לגעת או גנפו מאכל אתיופי - בצק חם עם גומה שבמרכזה רוטב שמנת, חמאה ואבקת פלפל. הגעת העשוי מקמח שיבוולת שועל ידוע בהיותו מאכל בריא ומחזק ליולדות אך מתאים מאוד לכל בני המשפחה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 15 דקות

    5 דקות

    20 דקות

מצרכים למתכון

לבצק:

2 כוסות קמח אג׳ה שיבולת שועל או קמח רגיל (אני הוספתי 1/2 סולת )

3 כפות שמן זית

קורט מלח קורט פלפל שחור

כוס מים רותחים

לרוטב:

חמאה ביתיתי (טסמי/קוואה)

אבקת פלפל (דוקוס/ביטין)

שמנת של פעם תנובה

הוראות הכנה

הכנת הבצק

נתחיל בערבוב הקמח והמלח במיקסר, נוסיף בהדרגה את המים הרותחים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

נעביר את הבצק לכלי עגול עם מכסה ונחמם במיקרוגל למשך 3 דקות.

הרכבת הגעת

ניצור גומה במרכז הבצק ולתוכה ניצוק חמאה ואבקת פלפל אדום.

נגיש את העגה עם שמנת של פעם.

* הטיפ של Hen Alemo Belete "אני מכינה עם סולת: מרתיחה מים עם שמן זית ומלח לפי הטעם כשמתחיל לרתוח יש להוסיף סולת כאשר יד אחת מוזגת לתוך הסיר את הסולת והיד השנייה מערבבת. יוצא נורא טעים, מומלץ!"

הסיפור שלי- "געת": בתור ילדים המאכל האהוב עלינו היה "געת", היה נרקח בעיקר באירועים מיוחדים. היינו צריכים לחכות שאמא תלד בכדי שיכינו לה את המאכל "המחזק" לאחר לידה או שהיינו צריכים לקבל זאת כ"פרס" כי פשוט להכנה זה לא היה!!!! אף על פי כן , בכל פעם שרציתי מאכל זה קיבלתי . אך תמיד הייתי צריכה לקחת בחשבון שאני זה חלק מהצלחת המאכל. אני זו שהחזיקה את הסיר בכדי שלא יפול כשאמא הייתה מערבבת בכל הכוח את הבלילה . ומי שמכיר זאת יודע שזה לא פשוט לעמוד ללא תזוזה ולהפעיל התנגדות של הגוף כלפי הסיר. לכן ברגע שהמאכל היה מוכן היינו אוכלים ומתענגים כ"זכיה בפרס".

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00