עוגת שוקולד גבוהה וגדולה: מתכון + טיפים חשובים

על ידי יוכבד אלקסלסי  

עוגת שוקולד עגולה גבוהה שמכינים ממש בקלות. מתאימה ליום הולדת וגם לפינוק בסוף השבוע. את העוגה מאחסנים במקרר בכלי סגור. מתכון מעולה שבסופו תתקבל עוגה גבוהה וגדולה - רק לעקוב היטב אחר ההוראות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

כוס המדידה: קרה חד פעמית

5 ביצים

כוס סוכר

חבילת אינסטנט פודינג שוקולד

כף קקאו

2 כפות שוקולית לאפיה

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו (זה הסוד באפיית עוגות גבוהות - טמפרטורה נמוכה זמן ואפייה ארוך יחסית)

מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח.

מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה פודינג שוקולד, קקאו ושוקולית. עוצרים את המיקסר (כדי שתישאר בלילה תפוחה ויפה).

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב ידני - מים, שמן, תמצית וניל ולבסוף קמח.

ממשיכים לערבב ידנית שהקמח נטבע בבלילת העוגה ולא יותר.

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית עגולה גבוהה מאוד בקוטר 26 או תבנית עגולה בגובה סטנדרטי בקוטר 28 אפשר עם חור במרכז ואפשר גם בלי.

מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות. עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.

מתכון לציפוי העוגה בשוקולד תמצאו כאן >> גנאש שוקולד מתכון

חשוב חשוב - לעוגת שוקולד גבוהה יש לעקוב אחר כמה דברים ביתר תשומת לב:
1. סדר הכנסת המצרכים לפי המתכון
2. חשוב לעצור את המיקסר ולעבור לערבול ידני אחרי פודינג שוקולד
3. חשוב לערבב רק עד שהקמח נטמע ולא יותר - כך תצא עוגה אוורירית וגבוהה
4. אפייה איטית על 160 מעלות טורבו היא הסוד לאפיית עוגה גבוהה וגדולה באופן אחיד

עוד מתכונים מהממים לעוגות שוקולד תמצאו ממש כאן >> עוגת שוקולד ב-27 סוגים שונים

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00