
עוגת שוקולד גבוהה וגדולה: מתכון + טיפים חשובים
על ידי יוכבד אלקסלסי עוגות
עוגת שוקולד עגולה גבוהה שמכינים ממש בקלות. מתאימה ליום הולדת וגם לפינוק בסוף השבוע. את העוגה מאחסנים במקרר בכלי סגור. מתכון מעולה שבסופו תתקבל עוגה גבוהה וגדולה - רק לעקוב היטב אחר ההוראות.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
20 דקות
45 דקות
1 שעה 5 דקות
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו (זה הסוד באפיית עוגות גבוהות - טמפרטורה נמוכה זמן ואפייה ארוך יחסית)
מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח.
מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה פודינג שוקולד, קקאו ושוקולית. עוצרים את המיקסר (כדי שתישאר בלילה תפוחה ויפה).
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב ידני - מים, שמן, תמצית וניל ולבסוף קמח.
ממשיכים לערבב ידנית שהקמח נטבע בבלילת העוגה ולא יותר.
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית עגולה גבוהה מאוד בקוטר 26 או תבנית עגולה בגובה סטנדרטי בקוטר 28 אפשר עם חור במרכז ואפשר גם בלי.
מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות. עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
מתכון לציפוי העוגה בשוקולד תמצאו כאן >> גנאש שוקולד מתכון
חשוב חשוב - לעוגת שוקולד גבוהה יש לעקוב אחר כמה דברים ביתר תשומת לב:
1. סדר הכנסת המצרכים לפי המתכון
2. חשוב לעצור את המיקסר ולעבור לערבול ידני אחרי פודינג שוקולד
3. חשוב לערבב רק עד שהקמח נטמע ולא יותר - כך תצא עוגה אוורירית וגבוהה
4. אפייה איטית על 160 מעלות טורבו היא הסוד לאפיית עוגה גבוהה וגדולה באופן אחיד
עוד מתכונים מהממים לעוגות שוקולד תמצאו ממש כאן >> עוגת שוקולד ב-27 סוגים שונים
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!