FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת טורט גבוהה • מתכון לעוגת טורט פשוטה

על ידי FoodisGood  

היא גבוהה, אוורירית ומוכרת גם כעוגת ספוג. מתכון לעוגת טורט גבוהה נהדרת לציפוי בקרם, קישוט עם בצק סוכר וגם להכנת עוגת שכבות ע"י מילוי בקרם.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • תבנית 26 שוליים גבוהים

מצרכים למתכון

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר (180 גר׳)

1.5 כוסות קמח תופח (230 גר׳) או 1.5 קמח רגיל + 2 כפיות א.אפיה

3 כפות שמן

כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל

קורט מלח

הוראות הכנה

בקערה ראשונה

מקציפים את החלמונים עם מחצית הסוכר וקצת מלח , עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח

מוסיפים מתמצית וניל ושמן ומערבבים

בקערה שנייה

מקפיצים במהירות בינונית את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי

מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב (בדיקה: מטים מעט את הקערה וקצף לא ״זז״)

המשך ההכנה

בתנועות קיפול מוסיפים בפעמים-שלוש את קצף החלבונים לקערת החלמונים

מנפים קמח (רצוי פעמים - כדי שלא יהיו גושים), מוסיפים בהדרגה לבלילה ומקפלים בעדינות

מרפדים בנייר אפיה תבנית קפיצית (מומלץ לגזור עיגול בקוטר בסיס התבנית, לגזור פס בגובה התבנית ולרפד את הדפנות. ניתן להדביק את הנייר לתבנית במעט מים)

אחרי שיוצקים את בלילת הטורט לתבנית, מומלץ לדפוק קלות את התבנית על השיש בשביל ליישר ולהוציא בועות אויר

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכחצי שעה עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש ונקי

אחרי שמכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה ל-10 דקות

מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על לצינון מלא

לאחר מכן מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח את העוגה במקרר לשעתיים או אפילו ללילה שלם
אם לעוגה יצאה ״בטן״, הניחו קרש חיתוך מעל לעוגה וזה ישטיח אותה

9 דירוגים וחוות דעת

השפית

העוגה ה-כ-י מושלמת שיש !
אני שפית ואני לא יכולה לספור את הפעמים שהכנתי את העוגה הזאת כעוגת בסיס לדברים מטורפים …..
אפילו אל תחשבו פעמיים !!!!

בת שבע

ואווו!!
העוגה יצאה מטורפת!! הכי טעימה שטעמתי!!
אני מרחתי מעל קרם נוגט עם חמאת בוטנים ושברי בוטנים ויצא מעולה!!
תודה רבה על המתכון!!

עדי

העוגה הכי הכי הכי הכי טעימה,רכה ומטורפת שקיים בכל היקום כולו ! אני לא גומרת להכין אותה!היא טעימה ככה לבד !
זאת עוגת האירועים שלנו – שכבות וכו' .
טיפ קטן שלי: לפני שמכניסים לתנור, מומלץ מאד לקחת נייר סופג רטוב ולשים על חתיכת נייר כסף ולקפל ולעטוף את התבנית אתה – זה עושה את העוגה הזאתי רכה ואוורירית פי כמה !
בהצלחה !

חסוי

ואו מדהים מעולה מעולה מעולה!!!

חסוי

מדהים יצא מהמם

ילה

יצא מדהים ! עוגה אוורירית גבוהה שנמסה בפה . הוספתי מעל תותים עם גלי שהשלימו את החוויה . תודה אל המתכון הנפלא

הדר

עוגת יום ההולדת אצלנו במשפחה!
בכל יום הולדת אני מכינה אותה כבסיס, פורסת וממלאה ומצפה בקרם וניל טעים וזילוף ויוצאת עוגה נהדרתת גבוהה ויפה !! מנסיוני, ממליצה על המתכון לעוגת שכבות.
ד.א אני מכינה אותה בתבנית 24 .

יעל

תעשי חשבון מה השטח של תבנית 26 ומה השטח של התבנית שלך ותרטי. תבנית מרובעת ענקית היאבטח פי 2 מתבנית 26

אפרת

אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מרובעת ענקית. מה לגבי הכמויות?? העוגה מתאימה לחצינ לרוחב ומילוי בקרם לשכבות? היא תחזיק מעמד?? תודה!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן