איך להכין חלב שקדים ביתי

על ידי טלי הוליץ - תזונה טבעית ואורח חיים בריא  , , ,

חלב שקדים ידוע בתכונותיו הבריאות, הוא אינו מכיל כולסטרול או לקטוז. הנה מתכון פשוט לחלב שקדים שניתן להכין בכל בית, כך שאין סיבה לקנות בחוץ. חלב השקדים משמש כבסיס לשייקים, קפה, תוספת לגרנולה, קינוחים ועוד..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 7 שעות 20 דקות
  • 20 דקות

    7 שעות

    7 שעות 20 דקות

מצרכים למתכון

1 כוס שקדים טריים (לא קלויים)

1 תמר (אפשר להחליף ב1.5-2 כפיות סילאן טבעי)

1/2 כפית תמצית וניל

3 כוסות מים

שקית בד

הוראות הכנה

תחילה נשרה את השקדים בקערה עם מים למשך 6-8 שעות.

נסנן את מי ההשריה ונכניס את השקדים לבלנדר.

נוסיף לשקדים גם 3 כוסות מים, תמר ותמצית וניל.

נטחן הכל יחדיו עד שכל השקדים טחונים היטב.

נעביר את תכולת החלב שנוצר לשקית בד (או חיתול טטרה).

מסננים את החלב ע"י סחיטה לתוך קנקן.

החלב מחזיק 3-4 ימים במקרר או יותר בהקפאה בתבנית קרח.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00