מתכון להכנת אינג’רה

על ידי oritzeneva

האינג'רה היא מאכל הדומה לפיתה או ללחוח, הפיתה גדולה ושטוחה ומכינים אותה על מחבת. האינג'רה עשויה מקמח טף. למתכון מצורף סרטון בעברית המסביר את כל תהליך הכנת האינג'רה. המתכון של נדין סהלו.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 40 דקות

    35 דקות

    1 שעה 15 דקות

מצרכים למתכון

9 כוסות קמח טף

9 כוסות מים חמים

הוראות הכנה

בקערה גדולה לשים היטב בתנועות אגרופיות (לפתוח ולסגור את כף היד) את קמח הטף והמים עד שאין גושים כלל ונוצרת עיסה בוצית.

שופכים לדלי שיש לו מכסה אטום, שיגיע מקסימום עד לשלושת רבע מהגובה, נותנים לו לנוח יממה שלמה.

ביום השני הטף תפח ומבעבע, הביעבוע זה סימן שהוא הולך לצאת טוב!

שופכים לו מים חמים בהדרגתיות לפי העין תוך כדי ערבוב עד שהוא נעשה בלילה חלקה וללא גושים.

נותנים לו לנוח עוד יממה.

ביום השלישי מנקים את השכבה המלוכלכת שנוצרה מעל (בצבע אפרפר כזה) מערבבים היטב והאינג'רה מוכנה להכנה...

בשלב זה אמור להיות בבלילה הרבה בועות שמעידות שהאינג'רה תצא מוצלחת!

הכנת האינג'רה :

מחממים מחבת משומנת

יוצקים במצקת בוחו (בלילת האינג'רה שהוכנה) בתנועה מעגלית במחבת.

ברגע שיוצאים "עיניים" שמכסים כשלושת רבעי האינג'רה יש לכסות את המחבת במכסה, להמתין דקה לערך ולהוציא את האינג'רה מהמחבת.

בשלב הסופי של הכנת הבלילה אמורות להיות הרבה בועות, במידה ואין בועות יש לבצע ניסוי ולהכין 2 אינג'רות.
במידה והאינג'רות אינן יוצאות טוב יש להוסיף כפית של א.אפייה, לערבב היטב ולנסות שוב.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

איילת

21/07/2015

מצויין

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00