קיצ’ה- לחם אתיופי

על ידי oritzeneva  

הקיצ'ה הוא לחם אתיופי שניתן להכין בסיר או במחבת. הלחם קל להכנה וטעים במיוחד. במתכון תמצאו הוראות ברורות ופשוטות להכנת הקיצ'ה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • לחם אחד גדול

מצרכים למתכון

1/2 קילו קמח

25 גרם שמרים

שקית אבקת אפייה

כפית מלח+ כף סוכר אפשר 2

כף שמן

נייר אפייה

סיר עם מכסה

הוראות הכנה

ממיסים את השמרים במים פושרים, מוסיפים את הקמח, מערבבים עם כוס מים ולשים עד לקבלת בצק/

מוסיפים את השמן, הסוכר והמלח וממשיכים ללוש. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים את אבקת האפייה ולשים.

מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה למשך 2–3 שעות.

משמנים מעט את הסיר או מחבת ושמים את הבצק. בשלב זה הבצק נופל קצת.

מניחים את הסיר בתנור ומפעילים אותו על חום נמוך או במחבת על אש נמוכה מאוד כשעה..

הופכים את הבצק בזהירות כדי שגם הצד השני ישחים במעט. וזה מוכן.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

דנה

30/11/2015

ומה זה חום נמוך בתנור? 160? 180?…

דנה

30/11/2015

שמרים יבשים או שמרית בשקית? תודה

Ester Shushlev

13/09/2015

בטוח שאנסה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00