FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטה מקסיקנית מוקפצת עם בשר טחון והפתעות

על ידי FoodisGood  , , ,

ארוחת צהריים עשירה בצבעים וטעמים, כזאת שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים! מתכון לפסטה מקסיקנית עם בשר טחון, רוטב עגבניות והמון הפתעות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לפסטה

300 גרם פסטה פרפרים או פנה (לא ספגטי)

כף שמן

מים רותחים

מלח

לבשר

2 כפות שמן

1/2 בצל קצוץ דק

1/2 קילו בשר טחון

1/2 כפית אבקת שום / שן שום כתושה

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

קורט כמון

מלח לפי הטעם

עגבנייה גדולה - חתוכה לקוביות

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס גרגירי תירס

1/4 כוס חמוציות / זיתים שחורים קצוצים גס (לא חובה)

להקפצת המנה

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות שמן

כף מים

הוראות הכנה

להכנת הפסטה

נחמם שמן בסיר גדול ונוסיף את הפסטה, נטגן כחצי דקה, נוסיף מים ומלח ונביא לרתיחה.

נכסה את הסיר, ננמיך להבה ונבשל עד לריכוך.

נסנן את הפסטה (אין צורך לשטוף), ונניח במסננת עד לשימוש.

להכנת הבשר

במחבת רחבה על להבה בינונית נטגן בצל בכף שמן שמן עד שהוא הוא הופך שקוף.

נוסיף את הבשר טחון ונפורר היטב בעזרת מזלג, נערבב ונטגן עד שהבשר משנה צבעו ומוכן.

נוסיף שום, פלפל שחור, פפריקה, כמון, מלח, ועגבניות ונערבב בעדינות, נטגן כ-2 דקות ולא יותר.

נעביר לקערה ערבוב גדולה ונוסיף פטרוזיליה קצוצה, נערבב היטב.

להקפצת המנה

בקערה קטנה נערבב רסק עגבניות עם כף מים וכף שמן.

נשתמש באותה המחבת בה טיגנו את הבשר, נחמם במחבת כף שמן ונוסיף למחבת את רסק העגבניות.

נוסיף למחבת את תערובת הבשר וגם את הפסטה, נקפיץ בעדינות מבלי לשבור את הפסטה.

נקפיץ את הכל יחדיו 2-3 דקות, נוסיף גרגירי תירס וחמוציות / זיתים שחורים ונקפיץ עוד 10 שניות.

נעביר לצלחת הגשה ונגיש חם. בתאבון..

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן