עוגת נפוליאון

עוגת נפוליאון שכבות • מתכון להצלחה בטוחה

על ידי ליאת קאדר  

מתכון מעולה להכנת עוגת נפוליאון מרשימה, טעימה ומוצלחת. אז איך מכינים את עוגת השכבות הטעימה הזאת? עקבו אחר המתכון להצלחה בטוחה:

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

  • 5-6 עוגות נפוליאון

מצרכים למתכון

חבילת בצק עלים מופשר

למילוי קצפת

גביע קצפת צמחית

כוס חלב

חבילת אינסטנט פודינג וניל

לקרם קישוט

כוס אבקת סוכר

2-3 כפות חלב

טיפה אחת של תמצית וניל

חפיסת שוקולד

הוראות הכנה

טיפול בבצק

את בצק העלים חותכים למלבנים בגודל הרצוי, שימו לב - כל 3 מלבנים יוצרים עוגה אחת, אפשר קטנים או יותר גדולים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים עליה את מלבני הבצק ודוקים מעט (4-5 פעמים) עם מזלג

מעל לבצק מניחים עוד נייר אפייה ומעליו תבנית תנור נוספת (זה בכדי שהבצק לא יתנפח).

אופים בתנור חם על 190 מעלות עד להזהבה מלאה.

מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר עד לקירור מוחלט.

הכנת המילוי

את השמנת והחלב מקציפים יחדיו כדקה.

מוסיפים את האינסטנט וניל בהדרגה ותוך כדי הקפצה.

ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת עוגת הנפוליאון

כאשר ריבועי הבצק קרים, מחלקים אותם לשלישיות, זוכרים? כל שלישייה מהווה עוגה אחת.

על הריבוע הראשון מורחים קצפת, מניחים מעל הקצפה עוד ריבוע בצק, מורחים גם עליו קצפת ולסיון מניחים את הריבוע האחרון.

כך יוצרים את כל העוגות (אפשר לעבוד על משטח עבודה ולהעביר את העוגות לאחר מכן לתבנית).

מקשטים

בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר עם כף חלב ותמצית וניל עד לקבלת קרם חלק, אם צריך מוסיפים עוד כף חלב.

יוצקים את קרם הסוכר על העוגות ומשטחים, חלק מהקרם ינזל לצדדים, זה בסדר.

בקערה נפרדת שוברים שוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל, מקשטים בפסים לרוחב ולאורך. אפשר גם בעזרת סכין למריחה לעבור לאורכה של כל עוגה כך שנוצרת צורה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00