סלט עדשים מונבטות, סלק וגבינה

על ידי FoodisGood  ,

מתכון לסלט משביע מאוד, בריא, טעים וגם יפה. סלט שתוכלו ליהנות ממנו בארוחת ערב וגם כתוספת. סלק מבושל עם עדשים נומבטות וגבינת עזים.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • סלט בינוני

מצרכים למתכון

לסלט

1 כוס עדשים מונבטות (או רכות)

2 סלק גדולים

חופן פטרוזיליה קצוצה

100 גרם גבינת עזים חצי רכה

לרוטב

2 שיני שום

כף חומץ

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

כפית סוכר

הוראות הכנה

נתחיל בהכנת הסלק: נקלוף את הסלקים ונבשל במים רותחים על אש בינונית במשך שעה.

נסנן מנוזלים ונגרד בפומפייה על הצד הגס, או נחתוך לקוביות קטנות. נניח את הסלק לצינון.

בצנצנת עם מכסה ננער היטב את כל מצרכי הרוטב ונניח בצד לאיחוד טעמים.

בקערת סלט בינונית נניח את הסלק המגורד, נפזר עליו את העדשים המונבטות ופטרוזיליה קצוצה ונשפוך את הרוטב מעל לכל.

נערבב בעדינות, נפזר את גבינת העזים ונגיש.

במידה ואין לכם עדשים מונבטות ניתן להכין בקלות:
השרו את העדשים בקופסה עם מים במשך 12 שעות.
העבירו את העדשים למסננת ושטפו אותן היטב.
הניחו את המסננת מעל לקערה (לניקוז הנוזלים) וכל כמה שעות שטפו את העדשים שבמסננת.
לאחר מספר ימים תתקבלנה עדשים מונבטות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00